Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πυρ ομαδόν κατά του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ και του προέδρου του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου
Πυρ ομαδόν κατά  του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ και του προέδρου του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου

Πυρ ομαδόν κατά του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ και του προέδρου του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου

Από την ΟΛΒ ΑΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων “ΑΡΩ”

 

 

Συκοφαντική χαρακτηρίζει την καταγγελία του βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου  της ΝΔ στη Μαγνησία  για απώλεια έργου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που επισημαίνει ότι η Διοίκηση θα κινηθεί νομικά εναντίον οιουδήποτε στοχεύει στην κατασυκοφάντηση της ίδιας και του επιτελούμενου έργου της, προστατεύοντας τα αυτονόητα νόμιμα συμφέροντά της και θα πράξει, όπως και μέχρι σήμερα, τα δέοντα, μακριά από μικροκομματισμούς, πολιτικά παιχνίδια και κάθε τι που κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας και των καθηκόντων που τις έχουν ανατεθεί.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΟΛΒ Α.Ε. “με αφορμή καταγγελία εναντίον μας, από τον βουλευτή της ΝΔ  (και εκ νέου υποψήφιο) , η οποία αφορά δήθεν απώλεια έργου για το λιμένα Βόλου με αφορμή μας προς εταιρείες/πελάτες μας, που του γνωστοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Λιμενεργατών Βόλου, έχουμε να γνωρίσουμε τόσο στον καταγγέλλοντα, όσο και στον όποιον δέκτη της εν λόγω καταγγελίας τα εξής:
1. Είναι κατανοητή η αγωνία των υποψηφίων βουλευτών να συνδράμουν στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων τους, αλλά όλα έχουν όρια, τα οποία όταν ξεπερνιούνται προσκτούν το χαρακτήρα συκοφαντίας, η οποία στρέφεται πλέον όχι εναντίον προσώπων, με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και πεποιθήσεις, αλλά ενός «αναπτυξιακού πνεύμονα» για την τοπική οικονομία της ευρύτερης Θεσσαλίας, όπως είναι το λιμάνι του Βόλου και του φορέα διοίκησής του, δηλαδή την Ο.Λ.Β Α.Ε. Η εν λόγω καταγγελία λοιπόν χαρακτηρίζεται ως συκοφαντική, καθώς ξεπερνά την καλόπιστη κριτική, μίας ενέργειας που εμπίπτει στη συνήθη και θεμιτή επικοινωνία της Ο.Λ.Β. Α.Ε. με τις βασικές εταιρείες-χρήστες των υπηρεσιών του λιμένα, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός αντίστοιχος προγραμματισμός των εργασιών του εμπορικού λιμένα και να παρασχεθούν απρόσκοπτα οι αναγκαίες λιμενικές υπηρεσίες, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, που αποτελεί και την βασική περίοδο λήψης των κανονικών αδειών των εργαζομένων μας.

Παραθέτουμε αυτολεξεί το κείμενο της εν λόγω ς μας σε επίρρωση των προαναφερόμενων.
«ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός παροχής λιμενικών εξυπηρετήσεων στον εμπορικό λιμένα, κατά τη θερινή περίοδο.
Αξιότιμοι Κύριοι
Λαμβάνοντας υπόψη τις εν γένει λειτουργικές ανάγκες του εμπορικού λιμένα Βόλου και ιδιαίτερα την αναγκαιότητα βέλτιστου προγραμματισμού της λιμενικής εξυπηρέτησης των πλοίων σας, αλλά και συναφώς της εργασίας του προσωπικού μας, παρακαλούμε θερμά όπως κατά το δίμηνο Ιουλίου & Αυγούστου 2019, μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, αιτήματα παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης των διακινούμενων φορτίων προς τις αρμόδιες οργανικές μονάδες της Ο.Λ.Β. Α.Ε., σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με ημέρες Σαββάτου, Κυριακής & αργιών.
Προσβλέπουμε στη συνεργασία σας, προκειμένου να καταστεί ευχερής και απρόσκοπτη, η παροχή των αναγκαίων λιμενικών υπηρεσιών στα φορτία σας, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο μας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.».

2. Ο βουλευτής  είναι αλήθεια ότι δεν μας είχε συνηθίσει σε «εχθρικές» συμπεριφορές, ενώ επιδείκνυε, κατά κανόνα, διάθεση συνεργασίας με τη διοίκηση του λιμένα, με την οποία άλλωστε έχει ανοικτούς «διαύλους» επικοινωνίας. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα τον καθιστά, κατά τεκμήριο, γνώστη της εύλογης πρακτικής της ακρόασης και της θέσης της άλλης, της καταγγελλόμενης εν προκειμένω, πλευράς της Ο.Λ.Β. Α.Ε., εάν βέβαια αποσκοπεί κανείς σε υγιή και ουσιαστική στόχευση και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων, που δεν αντέχουν σε ορθολογική κριτική, αλλά εμφορούνται πολιτικής εμπάθειας εναντίον της Κυβέρνησης στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται ακόμη κάποιοι.

3. Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη στάση αυτή του αξιοτίμου κ. βουλευτή, αλλά και για τη στάση του προσώπου ή των προσώπων που υποδαυλίζουν αυτή τη συκοφαντική πρακτική, έχοντας κατά νου να την υπηρετήσουν δουλοπρεπώς, αναμένοντας «ευπειθώς» τα αντίστοιχα οφέλη. Είναι γνωστοί οι αυτών των νοοτροπιών σε μας, πλην όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση της Ο.Λ.Β. Α.Ε. θα συνεχίσει να ασκεί απρόσκοπτα το έργο της, με χρηστό τρόπο, τον οποίο επιβεβαιώνουν οι οικονομικές επι της εταιρείας και θα τους συμβουλεύσει να μην βιάζονται, καθότι ο βιαζόμενος σκοντάφτει ενίοτε.

4. Θέλουμε να δηλώσουμε έναντι οιουδήποτε, ο οποίος διακατέχεται αντίστοιχων διαθέσεων, ότι η Ο.Λ.Β. Α.Ε. θα κινηθεί νομικά εναντίον οιουδήποτε στοχεύει στην κατασυκοφάντηση της ίδιας και του επιτελούμενου έργου της, προστατεύοντας τα αυτονόητα νόμιμα συμφέροντά της. Η Διοίκησή της, θα πράξει, όπως και μέχρι σήμερα, τα δέοντα, μακριά από μικροκομματισμούς, πολιτικά παιχνίδια και κάθε τι που κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας και των καθηκόντων που τις έχουν ανατεθεί.”

 

Ο Εργαζομένων  ΟΛΒ ΑΕ “ΑΡΩ”

Με αφορμή το έγγραφο που δόθηκε από τον Σύνδεσμο Λιμενεργατών Βόλου στον βουλευτή της ΝΔ σχετικά με την εργασία κατά τις ημέρες Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, αναφέρουμε τα εξής:

  • Ο κ. Θ. Κρητικός, πρόεδρος του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου, παρότι τυγχάνει και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε., συνεχίζει τις πρακτικές δυσφήμισης του Οργανισμού Λιμένα Βόλου που ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα έτος. Διαδίδει ψευδώς ότι ο ΟΛΒ και κατ' επέκτασή εμείς οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι επίσης είμαστε άνθρωποι του λιμανιού, διώχνουμε δουλειές από το λιμάνι.
  • Φαίνεται ότι ο κ. Θ. Κρητικός ηθελημένα θέλει να διαστρεβλώνει τα γραφόμενα και να δίνει άλλη ερμηνεία στις λέξεις. Τον καλούμε να αναζητήσει την έννοια της λέξης «προγραμματισμός» πριν την χρησιμοποιεί με την έννοια που εκείνος νομίζει.
  • Συμφωνεί ο κ. Θ. Κρητικός ότι ο προγραμματισμός των εργασιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που οι εργαζόμενοι δικαιούνται να λάβουν την καλοκαιρινή τους άδεια – εκτός και εάν αυτό κατά την του είναι υπό συζήτηση – είναι προς όφελος τόσο του Ο.Λ.Β. όσο και των χρηστών; Σε ποια περίπτωση ο λιμένας θα εξυπηρετήσει τους χρήστες του χωρίς να τους επιβαρύνει με καθυστερήσεις: εάν υπάρχει ένας κοινός προγραμματισμός ή εάν διακόπτονται οι εργασίες δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο λιμένας;
  • Σε κάθε περίπτωση, τι εμποδίζει τον κ. Κρητικό πέρα από την διαρκή του επιθυμία να συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία τους εργαζόμενους της Ο.Λ.Β. Α.Ε., να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε., ως έχει κάθε δικαίωμα καθώς όπως προαναφέρθηκε τυγχάνει μέλος του, προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις του επί της επιστολής;”

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση