Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ψήφισμα Επιτροπής Αγώνα Πολιτών: Να σταματήσει η καύση απορριμμάτων
Ψήφισμα  Επιτροπής Αγώνα Πολιτών: Να σταματήσει η καύση απορριμμάτων

Ψήφισμα Επιτροπής Αγώνα Πολιτών: Να σταματήσει η καύση απορριμμάτων

Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας όπου εκείνη την ώρα θα συσκέπτεται ο υφυπουργός  Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννης με αυτοδιοικητικούς, απηύθυναν σήμερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων.

Αντιπροσωπεία τους θα ζητήσει να επιδώσει ψήφισμα όπου θα ζητούν να σταματήσει η ΑΓΕΤ να καίει απορρίμματα και πετ κόκ, ο δήμος Βόλου να ακυρώσει το σχεδιασμό για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF και RDF που θα διατίθεται στη συνέχεια στην τσιμεντοβιομηχανία. Επιπλέον δήλωσαν αντίθετοι στην πιθανότητα να λειτουργήσει μέσα στο ΧΥΤΑ του Βόλου, αποτεφρωτήρας σκουπιδιών όπως σχεδιάζεται στη Φυλή και στο Σχιστό.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:  “Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου που αγωνίζεται για να σταματήσει να καίγονται απόβλητα και πετ κωκ μέσα ή κοντά στην πόλη, καλεί τους συμπολίτες και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ειρηνικής διαμαρτυρίας το Σάββατο 15-2-20 στις 10.30 π.μ. στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας (Ιωλκού και Αναλήψεως).

Σκοπός της θα είναι να επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο,

Υφυπουργό Υποδομών κ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με το ψήφισμα αυτό απαιτούμε εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας:

1) Να σταματήσει άμεσα η καύση αποβλήτων και πετ κωκ από κάθε βιομηχανία μέσα ή κοντά στην πολη, επειδή τα υλικά αυτά όταν καίγονται ρυπαίνουν σοβαρά τον ατμοσφαιρικό αέρα και προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες και πρόωρους θανάτους στους ανθρώπους.

2) Να ακυρωθεί ο σχεδιασμός παραγωγής RDF και SRF από τα αστικά απόβλητα της κεντρικής Ελλάδας σε μονάδα που θα δημιουργήσει στον Βόλο ο Δήμος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

3) Να δηλώσουμε αντίθετοι σε κάθε μονάδα αποτέφρωσης αποβλήτων, που ενδέχεται να χωροθετηθεί στον ίδιο χωρο, στον Βόλο, μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών αποβλήτων και παρασκευής RDF/SRF εντός του ΧΥΤΑ Μαγνησίας.

4) Να εγκατασταθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης που θα πληροφορεί on line και real time τους πολίτες για την ποιότητα του αέρα σε όλη την πόλη του Βόλου.

5) Nα γίνει επιτέλους πράξη η υπόσχεση μετρήσεων βαρέων μετάλλων στο έδαφος και διοξινών στο έδαφος και το φυτικό και ζωϊκό υλικό γύρω από επίμαχες βιομηχανίες στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά της πόλης. Να επισημανθεί ότι οι μόνες μετρήσεις που έχουν γίνει είναι στο πρόσφατο παρελθόν μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, οι οποίες έδειξαν ανησυχητικές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων γύρω από τον λόφο της Γορίτσας.

4) Να δημιουργηθεί τοπική Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου με συμμετοχή των πολιτών, η οποία θα ελέγχει την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντου, που λειτουργεί μέσα στην πόλη. Αυτό άλλωστε αποτελεί δεσμευτική υπόσχεση του πρωθυπουργού προς την Επιτροπή Πολιτών Βόλου.

Ο αγώνας των πολιτών του Βόλου και των φορέων του δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά τους για την διασφάλιση της ποιότητας της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συστάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για προφυλάξεις απ'τον κορωναϊό Covid 19 - https://t.co/e9O9HHtwZq -

  • Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου με την GREENPEACE - https://t.co/Vw88UY9oM4 -

  • Σύσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών - https://t.co/kPiBZdFLd3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση