Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Αυξημένα κατά 4,3% τα έσοδα του δήμου Βόλου το β’ τρίμηνο
Αυξημένα  κατά 4,3% τα έσοδα του δήμου Βόλου  το β’ τρίμηνο

Αυξημένα κατά 4,3% τα έσοδα του δήμου Βόλου το β’ τρίμηνο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την που συνεδρίασε σήμερα, η έκθεση αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού για το Β' τρίμηνο του έτους 2016, ενώ ομόφωνα καταρτίστηκαν οι όροι διακήρυξης και η μελέτη για την κίνησης, θέρμανσης και λιπαντικών προϋπολογισμού 1.070.224,22 €, με για ένα έτος.

Όπως προκύπτει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, για το Β' τρίμηνο, τα ανέρχονται σε 39.554.985,45 €, ενώ ο στόχος ήταν 37.911.443,67 € και υπερκαλύφθηκε κατά 4,34%.

Όσον αφορά στις φαίνεται να κινούνται σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς μειώθηκαν κατά σημαντικό ποσοστό. Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία, στόχος ήταν 35.031.280,81 € και τελικά ξοδεύτηκαν 27.418.160,47 €, δηλαδή έγινε μεγάλη μείωση δαπανών κατά 7,163.120,34 €.

Λευκό για το θέμα του προϋπολογισμού ψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος, διότι η παράταξή του δεν είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Επίσης, η  ενέκρινε  ομόφωνα την  κατάρτιση   όρων  διακήρυξης και ενέκρινε τη μελέτη για τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την Προμήθεια υγρών καυσίμων, κίνησης ( και αμόλυβδη βενζίνη), πετρελαίου θέρμανσης και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου Βόλου, της ΜΒ, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, της σχολικής Επιτροπής Α' ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης & της σχολικής Επιτροπής Β' ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 1.070.224,22€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης.

Τέλος, κατά πλειοψηφία λήφθηκε απόφαση για την έγκριση μελέτης και όρων διακήρυξης για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια φυτών του Δήμου Βόλου για τα έτη 2016-2017 ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 61.995,98 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ καταψήφισε, λέγοντας ότι οι τιμές για τα διάφορα είδη που πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος είναι πολύ ακριβές και μπορεί να βρει κάποιος φθηνότερες στη λαϊκή αγορά. «Επειδή τα περισσότερα φυτά προορίζονται για τρεις κεντρικούς ς του Βόλου δεν θα φτάσουν σε άλλες περιοχές του Δήμου, δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε», είπε.

Απαντώντας για το θέμα των τιμών, υπηρεσιακός παράγοντας, είπε ότι η προμήθεια γίνεται μετά από μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου και τα φυτά πρέπει να έχουν συγκεκριμένα ποιοτικά και άλλα χαρακτηριστικά, που δεν μπορούν να βρεθούν παντού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση