Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς
Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς

Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς


Να αναπληρώσει με το απαραίτητο την Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα οι πολίτες και να μπορέσει να ανταποκριθεί ως εμβολιαστικό κέντρο, ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα μέσα από ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή προς τον Υπ. Υγείας. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Η κα αναφέρει πως η Τοπική Μονάδα Αγριάς του Δήμου Βόλου, με συνεχή λειτουργία εδώ και 3 χρόνια, εξυπηρετεί περίπου πληθυσμό 10.000 συμπολιτών στην Αγριά και την ευρύτερη περιοχή της, στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα υγείας και είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της μεταρρύθμισης του οικογενειακού γιατρού.

Η απόφαση του Υπουργείο Υγείας να μην υπάρξει περεταίρω ενίσχυση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε και τις συνεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού από τις έχει ως αποτέλεσμα η Αγριάς από τέσσερεις (4) ιατρούς που εξυπηρετούσαν πληθυσμό τον Σεπτέμβριο του 2020 να έχει περιοριστεί σε μόλις δύο (2). Μάλιστα με την χθεσινή απόφαση της 5ης ΥΠΕ «Τροποποίηση Συγκρότησης ΤΟΜΥ στο πλαίσιο του υπου με κωδ. 1 της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με κωδ. ΟΠΣ 5038017» (ΑΔΑ: ΨΟΙ3469Η2Γ-Ε6Θ) έχουμε οριστική αφαίρεση δύο ιατρών γενικής ιατρικής από την ΤΟΜΥ, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία και επιπρόσθετα δημιουργείτε πρόβλημα στους πολίτες που ήταν εγγεγραμμένοι στους συγκεκριμένους οικογενειακούς ιατρούς.

Τέλος, η βουλευτής ς επισημαίνει πως η ΤΟΜΥ Αγριάς αποδυναμώνεται σε προσωπικό γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη ορθή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του πληθυσμού ως ένα(1) από τα δεκαεπτά (17) , που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Υπ. Υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν στην .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση