Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς
Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς

Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς


Να αναπληρώσει με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό την Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα οι πολίτες και να μπορέσει να ανταποκριθεί ως εμβολιαστικό κέντρο, ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου μέσα από ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή προς τον Υπ. Υγείας. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει πως η Τοπική Μονάδα Αγριάς του Δήμου Βόλου, με συνεχή λειτουργία εδώ και 3 χρόνια, εξυπηρετεί περίπου πληθυσμό 10.000 συμπολιτών στην Αγριά και την ευρύτερη περιοχή της, στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα υγείας και είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της μεταρρύθμισης του οικογενειακού γιατρού.

Η απόφαση του Υπουργείο Υγείας να μην υπάρξει περεταίρω ενίσχυση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε ιατρικό προσωπικό και τις συνεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού από τις ΤΟΜΥ έχει ως αποτέλεσμα η ΤΟΜΥ Αγριάς από τέσσερεις (4) ιατρούς που εξυπηρετούσαν πληθυσμό τον Σεπτέμβριο του 2020 να έχει περιοριστεί σε μόλις δύο (2). Μάλιστα με την χθεσινή απόφαση της 5ης ΥΠΕ «Τροποποίηση Συγκρότησης ΤΟΜΥ στο πλαίσιο του υποέργου με κωδ. 1 της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με κωδ. ΟΠΣ 5038017» (ΑΔΑ: ΨΟΙ3469Η2Γ-Ε6Θ) έχουμε οριστική αφαίρεση δύο ιατρών γενικής ιατρικής από την ΤΟΜΥ, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία και επιπρόσθετα δημιουργείτε πρόβλημα στους πολίτες που ήταν εγγεγραμμένοι στους συγκεκριμένους οικογενειακούς ιατρούς.

Τέλος, η βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει πως η ΤΟΜΥ Αγριάς αποδυναμώνεται σε προσωπικό γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη ορθή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του πληθυσμού ως ένα(1) από τα δεκαεπτά (17) εμβολιαστικά κέντρα, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Υπ. Υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν στην Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση