Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς
Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς

Προβλήματα από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού στην ΤΟΜΥ Αγριάς


Να αναπληρώσει με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό την Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα οι πολίτες και να μπορέσει να ανταποκριθεί ως εμβολιαστικό κέντρο, ζητάει με που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα μέσα από που καταθέσαμε στη Βουλή προς τον Υπ. Υγείας. Την συνυπογράφει ο .

Η κα αναφέρει πως η Τοπική Μονάδα Αγριάς του Δήμου Βόλου, με συνεχή λειτουργία εδώ και 3 χρόνια, εξυπηρετεί περίπου πληθυσμό 10.000 συμπολιτών στην και την ευρύτερη περιοχή της, στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα υγείας και είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της μεταρρύθμισης του οικογενειακού γιατρού.

Η απόφαση του Υπουργείο Υγείας να μην υπάρξει περεταίρω ενίσχυση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε ιατρικό προσωπικό και τις συνεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού από τις ΤΟΜΥ έχει ως η ΤΟΜΥ Αγριάς από τέσσερεις (4) ιατρούς που εξυπηρετούσαν πληθυσμό τον Σεπτέμβριο του 2020 να έχει περιοριστεί σε μόλις δύο (2). Μάλιστα με την χθεσινή απόφαση της 5ης ΥΠΕ «Τροποποίηση Συγκρότησης ΤΟΜΥ στο πλαίσιο του υποέργου με κωδ. 1 της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με κωδ. ΟΠΣ 5038017» (ΑΔΑ: ΨΟΙ3469Η2Γ-Ε6Θ) έχουμε οριστική αφαίρεση δύο ιατρών γενικής ιατρικής από την ΤΟΜΥ, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία και επιπρόσθετα δημιουργείτε πρόβλημα στους πολίτες που ήταν εγγεγραμμένοι στους συγκεκριμένους οικογενειακούς ιατρούς.

Τέλος, η βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει πως η ΤΟΜΥ Αγριάς αποδυναμώνεται σε προσωπικό γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη ορθή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του πληθυσμού ως ένα(1) από τα δεκαεπτά (17) , που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Υπ. Υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν στην .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην κατηγορία 4 Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα - https://t.co/iXfHVREK6i… -

  • Κορωναϊός: 2.856 νέα κρούσματα, 16 θάνατοι, 192 διασωληνωμένοι #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/ZhLi28gZwn -

  • Κορωνοϊός: Συμφωνία Κομισιόν – Novavax για έως 200 εκατ. εμβόλια #ΕμβόλιαCovid - https://t.co/9aAvqr4jYD -

"Αλιεύοντας" την είδηση