Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος Αρχείου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Βόλου
Πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος Αρχείου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Βόλου

Πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος Αρχείου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Βόλου

Το πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος Αρχείου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Βόλου (ΥΔΟΜ), με αποτέλεσμα να υφίστανται ταλαιπωρία μηχανικοί και πολίτες, επισημαίνει με επιστολή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή που απευθύνεται προς τον αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας Αθανάσιο Σταυρίδη και κοινοποιείται στην διευθύντρια της υπηρεσίας  Νέλλη Μπακογιάννη, αναφέρονται τα εξής: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό γινόμαστε δέκτες έντονων παραπόνων από τους συναδέλφους μηχανικούς, για την λειτουργία του τμήματος Αρχείου της ΥΔΟΜ Βόλου. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα, ο όγκος αυτών των παραπόνων, έχει πολλαπλασιαστεί.

Όπως πληροφορούμαστε -και λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου- οι συνάδελφοι μας αναμένουν άνω των τριών εβδομάδων στην καλύτερη περίπτωση για να παραλάβουν τα ζητούμενα σχέδια τους, μετά από αίτηση που καταθέτουν.

Οι δυο υπάλληλοι παρά την προθυμία που επιδεικνύουν σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που επιβαρύνουν την κατάσταση, (υπόγειο, υγρασία, έντονη δυσοσμία λόγω χαρτιού κ.λπ.) δυστυχώς δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν με ταχύτητα τον τεράστιο όγκο εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και της τελικής προθεσμίας που έχει δοθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για το νόμο 4495/17 περί Αυθαίρετων, όπου απαιτούνται σχέδια ακινήτων για τακτοποίηση.

Καταρχάς άποψη μας, όπως συζητήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του Αρχείου της ΥΔΟΜ Βόλου, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες ΥΔΟΜ της χώρας.

Ωστόσο θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το θέμα, με ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος με όσους υπαλλήλους απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και την εξυπηρέτηση συναδέλφων και πολιτών.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία», καταλήγει η επιστολή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση