Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πρόβλημα σε υποδομές για τα τουριστικά σκάφη
Πρόβλημα σε υποδομές για τα τουριστικά σκάφη

Πρόβλημα σε υποδομές για τα τουριστικά σκάφη

Άγνωστο πρμένει πως θα αρχίσει η κίνηση των τουριστικών σκαφών, καθώς ήδη έχουν χαθεί ναύλα του Ιουλίου. Γενικά επικρατεί μια αβεβαιότητα, αφού μόλις χθες εστάλησαν οι οδηγίες για το πως θα κινηθούν τα τουριστικά .

Τα παραπάνω, ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας Παναγιώτης Πτωχόπουλος.

Ο κ. Πτωχόπουλος, επεσήμανε ότι το Σωματείο αριθμεί περί στα 60 μέλη και περί στα 160 ιστιοπλοϊκά τουριστικά .

Το λιμάνι του Βόλου ξεκίνησε ως από την στιγμή που “άνοιξαν” οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της . Αγχιάλου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στον ΟΛΒ και στις υποδομές των λιμανιών σε Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο κι Αλόννησο καθώς και στα θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων του yauchting (θέσεις στο λιμάνι, , τουαλέτες, ρεύμα, νερό, εξοπλισμός).

Ο κ. Πτωχόπουλος πρόσθεσε ότι έχει διεκδικηθεί η άδεια απόπλου, ο ΦΠΑ που παραμένει στο 12%, ενώ έχει τεθεί και το θέμα του φόρου πλόων που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 10 – 15 φορές. Επίσης, σημείωσε ότι αρκετά μέλη δεν έλα την ειδική αποζημίωση των 800ευρώ, ενώ όσον αφορά για το του yachting, ο κ. Πτωχόπουλος, ανέφερε ότι πολλά ναύλα έχουν πάρει .

“Το yauchting θα συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα. Ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, αγκαλιάστηκε και θα συνεχίζει να υπάρχει. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις πτήσεις από άλλες χώρες” ανέφερε χαρακττηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως ήδη για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, έχουν γίνει κρατήσεις σε τρία – τέσσερα τουριστικά σκάφη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση