Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στη Πλ. Ελευθερίας
Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στη Πλ. Ελευθερίας

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στη Πλ. Ελευθερίας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Βόλου για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου στις 9:30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Η διοίκηση του ΕΚΒ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο , με αφορμή την ακύρωση του Συνεδρίου της λέγοντας πως η απαράδεκτη δράση του , που, δυστυχώς, αφήνεται να εξελίσσεται με την σιωπηρή, όσο και ύποπτη ανοχή της Κυβέρνησης, δεν καταργεί μόνον Συνέδρια και δεν αλλοιώνει διαδικασίες.

Ακόμα το ΕΚΒ στρέφει τα πυρά του και προς το ΚΚΕ λέγοντας πως η δράση του ΠΑΜΕ είναι υποκινούμενη από το που δεν εκπροσωπεί παρά την… ισχνότητα στην πολιτική σκηνή, προσφέρει ενσυνείδητα το μεγαλύτερο δώρο στους βιομήχανους, αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς θεσμική προστασία, χωρίς διαπραγματευτικά όπλα.

Μέρα με τη μέρα, η τακτική των χωριστών πλατειών και της διάσπασης της ενότητας αρχίζει να δείχνει τους ύπουλους πραγματικούς στόχους της, προσλαμβάνοντας νέα, υπόσταση. Αποκτώντας επικίνδυνα χαρακτηριστικά «κομματικής φρενίτιδας» και αναβαθμίζοντας τον ρόλο των διατεταγμένων κομματικών στελεχών σε ρόλο αδίσταχτων κομισάριων.

Υποστηρίζει ότι μέσα σ’ αυτό το επικίνδυνο φόντο, η φετινή Πρωτομαγιά στέλνει διπλό μήνυμα στην Κυβέρνηση: πως ούτε οι προεκλογικές κωλοτούμπες και τα τερτίπια της με τους δανειστές, ούτε, όμως και η σιωπηρή κολεγιά της με τους κομματικούς μπαχαλάκηδες του ΠΑΜΕ, θα καταφέρουν να υποτάξουν τους εργαζόμενους. Τα έργα τους και οι ημέρες τους τελειώνουν, ακριβώς επειδή ο ρόλος τους πλέον αποκαλύφθηκε. Θα λογοδοτήσουν όλοι μαζί στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι και οι τους.

Η φετινή, όμως Πρωτομαγιά στέλνει εξίσου ηχηρό μήνυμα και στους βιομήχανους, ας μη χαίρονται, που τα κρυφά «φιλαράκια» και «δεκανίκια» τους, οι Παμιτες, κατάφεραν, προσωρινά, να πλήξουν πισώπλατα τους εργαζόμενους.

“Οι τελευταίοι, πιστοί στα οράματα αυτών που θυσιάστηκαν στο , δεν πρόκειται να τους χαρίσουν ούτε ευρώ. Μαζί, με τις άλλες κοινωνικές ομάδες – θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και της βρώμικης τακτικής του ΠΑΜΕ, που καλοσχεδιασμένα πάντα και στην πιο κρίσιμη ώρα, ναρκοθετεί την ενότητα, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Υψώνοντας σθεναρό αγωνιστικό ανάχωμα ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στους «ροπαλοφόρους του Περισσού», που απροκάλυπτα πλέον, υλοποιούν τη στυγνή αντεργατική – διασπαστική σύμπραξη και τους. Οι μεν για να κόψουν μισθούς, , και να ιδιωτικοποιήσουν την Υγεία και την Παιδεία από το παράθυρο, οι δε για να κάνουν ύστερα την κομματική τους σπέκουλα πάνω σ’ αυτά τα συντρίμμια”.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ διεκδικούν εργαζόμενους με δικιά τους φωνή όχι κομματική, άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας, Μόνιμη και σταθερή (7ωρο-5νθήμερο-35ωρο). Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην . Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και καθολική, υποχρεωτική , με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων και δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.

Τέλος σε τοπικό επίπεδο διεκδικούν να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, και να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λειτουργούσε δυνατά τη μουσική μπαρ στη Ν. Αγχίαλο #ΝΑγχίαλος - https://t.co/4DyjZ1BDmw -

  • Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκιάθο  #ακυβέρνητοσκάφος - https://t.co/fD20zjTrPl -

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

"Αλιεύοντας" την είδηση