Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έστρωσε η Κουζίνα Αλληλεγγύης
Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έστρωσε η Κουζίνα Αλληλεγγύης

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έστρωσε η Κουζίνα Αλληλεγγύης

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έστρωσε σήμερα το μεσημέρι η Κουζίνα Αλληλεγγύης στην οδό στο ύψος της Πλατείας του Αγίου ικολάου, με εδέσματα, φρούτα, και την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Η «» της  εθελοντικής δομής Αγγελική Ιωαννίτη είπε ότι το εορταστικό τραπέζι που στρώθηκε δεν είναι μόνο αγάπης και συμπαράστασης, καθώς αυτό συμβαίνει όλη τη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στους εθελοντές , λέγοντας ότι όταν τους ζητήθηκε , πήγαν τρόφιμα και βοηθούν να τα σερβίρουν.

Η κα. Ιωαννίτη συμπλήρωσε ότι όλη τη χρονιά βοήθησε πολύ ο κόσμος και εξυπηρετήθηκαν όσοι  έχουν ανάγκη.

Η ίδια ενημέρωσε πως σε καθημερινή βάση ετοιμάζονται 150 μερίδες φαγητού, 86 πρωινά, ενώ σε 38 οικογένειες δίνεται πακέτο τροφίμων μια φορά την εβδομάδα για να μπορέσουν να μαγειρέψουν.

Επίσης δύο φορές την εβδομάδα δίνονται από 40 μερίδες φαγητού στο ΚΑΠΗ και σε μια πλατεία της . Ιωνίας.

Ακόμη ανέφερε  ότι γίνεται προσπάθεια να φτιαχτεί το κτίριο του πολυχώρου ς, την επόμενη διετία, που θα διαθέτει και άλλες δομές για την ευπρέπεια του ανθρώπου. “Εκεί ο θα μπορεί να κάνει μπάνιο, να κουρευτεί και να ντυθεί, για να μπορέσει να βγει και να ζητήσει δουλειά  διότι είναι πολύ δύσκολα όπως είναι οι άνθρωποι σήμερα. Είναι καλό να μοιραζόμαστε τα δύσκολα και τα εύκολα», σημείωσε η κα. Ιωαννίτη.

Η εθελόντρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης Γεωργία Αλεξίου, τόνισε ότι σήμερα προσφέρθηκε φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη και σε όσους θέλουν, για να έχει ο κόσμος μια νότα αισιοδοξίας και χαράς.

«Προσπαθούμε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, το γνωρίζει ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μας έχει προσφέρει, διότι χωρίς τον κόσμο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κα. Αλεξίου, οι πρωτοβουλίες αυτές, σε μια εποχή που αυξάνονται οι ανάγκες είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι κάθε χρόνο τα πράγματα αντί να είναι καλύτερα είναι χειρότερα. «Δεν μας αρέσει αυτό που συμβαίνει, που αυξάνονται οι μερίδες φαγητού και τα πρωινά στα σχολεία, αλλά και οι ανάγκες των ανθρώπων όχι μόνο για φαγητό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι της  Κουζίνας Αλληλεγγύης συμμμετείχαν και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση