Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου στην παραλία Αναύρου
Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου στην παραλία Αναύρου

Πρώτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου στην παραλία Αναύρου

Συνεχίζεται η συνεργασία της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»
και της Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου θα πραγματοποιηθεί  στην «Αύρα» (παραλία Αναύρου)  τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, ώρα 20.30.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου ξεκίνησε το 2019 ως μια πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή,  διευθυντή του Ρ/Σ της Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και μέλους του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Εντάσσεται στις δραστηριότητες της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» του φορέα πολιτισμού της
Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Στόχευση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν.

Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.
Από τις πρώτες κιόλας δράσεις και εκδηλώσεις της, η Λέσχη Αφήγησης Βόλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς αρκετοί άνθρωποι διάφορων ηλικιών πλαισίωναν τις εκδηλώσεις.
Τον περασμένο χρόνο και για μια μόνον φορά, έγινε μια απόπειρα να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις διαδικτυακά. Όμως άλλη η αίσθηση της ζωντανής αφήγησης και άλλη η ….διαδικτυακή. Έτσι δεν συνεχίστηκε.
Τώρα πλέον που δειλά – δειλά όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού ξεκινούν, αποφασίστηκε να γίνει η πρώτη απόπειρα να επαναρχίσει τις συναντήσεις και τις παρουσιάσεις της η Λέσχη Αφήγησης Βόλου.
Αύριο Δευτέρα 16 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ η Λέσχη Αφήγησης Βόλου αρχίζει και πάλι. Αυτή την φορά στον φιλόξενο χώρο της «Αύρας» στον Άναυρο.
Στον παραθαλάσσιο αυτό χώρο με την οσμή του ιωδίου και κάτω από τ΄ άστρα τ΄ ουρανού, οι αφηγητές θα ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους, θα έχουν την χαρά να ξαναβρεθούν όλοι μαζί, να ακουστούν και να τις ακούσουν.

Οι «Παραμυθάδες» αφηγούνται παραμύθια, μύθους, συναξάρια και ότι έχει να κάνει με την προφορική παράδοση. Ποτέ όμως προσωπικές ιστορίες.
Συνεχίζουν να συμμετέχουν και θα αφηγηθούν, η Μάρω Αισώπου, η Καναλιώτισσα Αγγελική Θάνου, η Αναστασία Πολίτου και ο εμπνευστής της Λέσχης αφήγησης Βόλου Νίκος Βαραλής.
Θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και ο Στέλιος Πελασγός, που ξεκίνησε τη νέο-αφήγηση στην Ελλάδα και επανήλθε πλέον στον Βόλο.
Όμως κανένας δεν απαγορεύει όσοι φίλοι θέλουν να αφηγηθούν, πέραν των παραπάνω που δήλωσαν, να αποπειραθούν και να δοκιμάσουν.

Στόχος της πρώτης  εκδήλωσης είναι να συμπληρωθούν δέκα αφηγητές, που θα παρουσιάσουν δεκάλεπτη αφήγηση ο καθένας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση