Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Πρόθεση αξιοποίησης του προγράμματος «Νέαρχος» από τον ΟΛΒ
Πρόθεση αξιοποίησης του προγράμματος «Νέαρχος» από τον ΟΛΒ

Πρόθεση αξιοποίησης του προγράμματος «Νέαρχος» από τον ΟΛΒ

Την πρόθεση ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, να αξιοποιήσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Νέαρχος» για την εκτέλεση έργων, που θα προκύψουν στο πλαίσιο της οριζόμενης Εθνικής Στρατηγικής και στο λιμένα Βόλου, εξέφρασε με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βίκυ Μήτρου.

Η κ. Μήτρου, ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, που θα δημιουργήσει το αντίστοιχο κανονιστικό/ρυθμιστικό πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής, δίνοντας τη δυνατότητα και στον λιμένα να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Σε απάντησή του, ο κ. Κυριαζόπουλος, διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα «Νέαρχος» καταρτίστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής, προκειμένου να διασφαλιστεί εκτός των άλλων και η των λιμένων και η βελτίωση των υποδομών τους.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι, η διαδικασία υλοποίησης και χρηματοδότησής του, εξειδικεύεται με Κοινή Απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στην παρούσα φάση βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής των υπογραφών, ενώ αναμένεται η δημοσίευσή της μέχρι το τέλος του έτους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

  • Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου #κεντρικόςπεζόδρομοςΒελεστίνου - https://t.co/F4rrynquV7 -

  • Νεκρό δελφίνι στην Νέα Αγχίαλο #νεκρόδελφίνι - https://t.co/dL4bHl7hNz -

"Αλιεύοντας" την είδηση