Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Καθαρή Δευτέρα
Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Καθαρή Δευτέρα

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Καθαρή Δευτέρα

“Η είναι υποχρεωτική αργία για το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Ο.Τ.Α.  Για τον ιδιωτικό τομέα, η συγκεκριμένη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως η αργία έχει προαιρετικό χαρακτήρα”. Τα παραπάνω διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου , προς καταστηματαρχών, εργαζομένων και κοινού. 

Κατά συνέπεια έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, ενώ νόμιμη είναι και η των μισθωτών τους, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή –σε περίπτωση καταβολής μηνιαίου μισθού- οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση στους υπαλλήλους τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα μέλη του όπως παραμείνουν κλειστά, όπως είθισται κάθε χρόνο καθώς η πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων δεν λειτουργεί την εθιμικά.

Συνέχεια εκπτωτικής περιόδου έως Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει ότι οι χειμερινές του έτους 2020,  που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 θα λήξουν την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 4179/ΤΕΥΧΟΣ Β' /18.11.2019) για την πόλη.

Οι χειμερινές συνεχίζονται στην περιοχή της Μαγνησίας και ακολουθείται το νομικό πλαίσιο, όπως ισχύει. Επίσης, εφιστούν μεγάλη προσοχή σε όλους τους επιχειρηματίες ότι μετά το πέρας της 5ης Μαρτίου τα θα πρέπει να αφαιρέσουν αναρτήσεις ή γνωστοποιήσεις πινακίδων, που παραπέμπουν σε εκπτώσεις, καθώς συνιστά του νόμου και καλό θα ήταν να μη δημιουργείται σύγχυση στην αγορά.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση