Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Πρόστιμα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λόγω κορωναϊού
Πρόστιμα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λόγω κορωναϊού

Πρόστιμα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λόγω κορωναϊού

 

Κατά το διάστημα 03-05.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 15 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2.
Στον Δήμο Βόλου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο (2) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ-μπαρ και εστιατόριο) επιβλήθηκαν δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 300 € για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Επίσης, στον Δήμο Βόλου ελέγχθηκαν τρία (3) δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις στο σύνολό τους.

Συνολικά ελέγχθηκαν 195 σημεία ενδιαφέροντος (οργανωμένες παραλίες, υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΥΕ) στα 19 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 9,74%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.150 € κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα.
Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 5 ΚΥΕ.
Έλεγχοι της Αστυνομίας στα Παλιά 

Ελέγχους πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Παλαιών αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου και της Τουριστικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο προσωρινά υπεύθυνο καφέ μπαρ καθώς έπαιζε μουσική το κατάστημα 87db αντί 80 που είναι το όριο και αναζητείται στο όρια του αυτοφώρου 29χρονος Βούλγαρος – νόμιμος εκπρόσωπος ιδιοκτήτης.

Επίσης, συνελήφθη 28χρονος, προσωρινά υπεύθυνος καφενείου, καθώς έπαιζε μουσική το κατάστημα 86 db αντί 80 που είναι το όριο και αναζητείται στο όρια του αυτοφώρου 36χρονος νόμιμος εκπρόσωπος ιδιοκτήτης.

Τέλος, συνελήφθη 41χρονος ιδιοκτήτης καφενείου καθώς έπαιζε μουσική το κατάστημα 87db αντί 80 που είναι το όριο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση