Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πρόστιμα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λόγω κορωναϊού
Πρόστιμα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λόγω κορωναϊού

Πρόστιμα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας λόγω κορωναϊού

 

Κατά το διάστημα 03-05.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 15 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2.
Στον επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο (2) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ-μπαρ και εστιατόριο) επιβλήθηκαν δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 300 € για μη χρήση ς από το προσωπικό εργασίας.

Επίσης, στον ελέγχθηκαν τρία (3) δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας χωρίς να διαπιστωθούν στο σύνολό τους.

Συνολικά ελέγχθηκαν 195 σημεία ενδιαφέροντος (οργανωμένες , υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΥΕ) στα 19 εκ των οποίων καταγράφηκαν (ποσοστό 9,74%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.150 € κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα.
Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 5 ΚΥΕ.
Έλεγχοι της Αστυνομίας στα Παλιά 

Ελέγχους πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Παλαιών αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου και της Τουριστικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο προσωρινά υπεύθυνο καφέ μπαρ καθώς έπαιζε το κατάστημα 87db αντί 80 που είναι το όριο και αναζητείται στο όρια του αυτοφώρου 29χρονος Βούλγαρος – νόμιμος εκπρόσωπος ιδιοκτήτης.

Επίσης, συνελήφθη 28χρονος, προσωρινά υπεύθυνος υ, καθώς έπαιζε το κατάστημα 86 db αντί 80 που είναι το όριο και αναζητείται στο όρια του αυτοφώρου 36χρονος νόμιμος εκπρόσωπος ιδιοκτήτης.

Τέλος, συνελήφθη 41χρονος ιδιοκτήτης υ καθώς έπαιζε μουσική το κατάστημα 87db αντί 80 που είναι το όριο.

"Αλιεύοντας" την είδηση