Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πρόσληψη υδρονομέων στη ΔΕΥΑΜΒ
Πρόσληψη υδρονομέων στη ΔΕΥΑΜΒ

Πρόσληψη υδρονομέων στη ΔΕΥΑΜΒ

Δεκαοκτώ υδρονομείς προσλαμβάνει η ΔΕΥΑΜΒ για τις ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων Bόλου, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Η δαπάνη ς των υδρονομέων θα ανέλθει στις 104.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δύο υδρονομείς θα προσληφθούν για την Τοπική Κοινότητα Βόλου, τέσσερις στον Άγιο Λαυρέντιο, ένας σε Άνω Βόλο – Ανακασιά, ενώ δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον Άγιο Γεώργιο Μπαξέδων, τέσσερις σε Άνω Λεχώνια, δύο σε , ένας στο Αϊδίνι, δύο στο και από ένας σε Σέσκλο και Μικροθήβες.

Δεν προχωρά σε επανασύνδεση το 50% των καταναλωτών

Επίσης, όπως προέκυψε στη διάρκεια της συνεδρείασης, το 50% των καταναλωτών στους οποίους η ΔΕΥΑΜΒ διακόπτει την υδροδότηση επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του λογαριασμού, δεν προχωρούν σε επανασύνδεση.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του αλλά και αυτά του 2018 μέχρι σήμερα, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο καταναλωτής έχει συνδέσει την κατοικία ή το κατάστημά του στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ δεν έχει ζητήσει επανασύνδεση, τότε του αφαιρείται το ρολόι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης, από την 1η Μαρτίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2017
2017 έγιναν 1.981 διακοπές νερού και 1.076 επανασυνδέσεις ενώ αφαιρέθηκαν 56 υδρόμετρα.

Τον Ιανουάριο του 2018 πραγματοποιήθηκαν 385 διακοπές και 150 επανασυνδέσεις ενώ από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, έγιναν 39 διακοπές και 23 επανασυνδέσεις.

Η διακοπή υδροδότησης γίνεται για ποσό άνω των 80 ευρώ και μετά δύο συνεχόμενους απλήρωτους λογαριασμούς, ενώ οαι οφειλέτες που θέλουν να κάνουν της οφειλής και επανασύνδεση, για να μη μείνουν χωρίς νερό, επιβαρύνονται με ποσό 14,21 ευρώ που είναι το τέλος επανασύνδεσης, ενώ όσοι δεν έχουν πληρώσει στη ΔΕΥΜΒ εγγύηση, θα επιβαρυνθούν με ποσό ακόμη 40 ευρώ, για νέα εγγύηση.


Τέλος Μαρτίου το έργο ς ς

Εν τω μεταξύ, μέχρι τέλος Μαρτίου 2018 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της ς. Υπολείπεται η σύνδεση ενός κομματιού στην παραλιακή οδός Αγριάς Βόλου με το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο ύψος της ΒΡ, μετά την κλινική Μπισακού. Όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης, “επειδή από το σημείο περνά το δίκτυο του φυσικού αερίου αλλά και δίκτυο του ΟΤΕ, έχουμε ζητήσει τη διευθέτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να συνεχίσουμε το έργο”. Στην συνέχεια, αφού γίνουν δοκιμές σωστής λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου θα γίνει πρόσκληση τους κατοίκους να κάνουν αιτήσεις για σύνδεση των ιδιοκτησιών τους με το δίκτυο ς.

Μοιράσου το άρθρο:

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση