Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πρόσληψη 19 ατόμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στη ΔΕΥΑΜΒ
Πρόσληψη 19  ατόμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου  στη ΔΕΥΑΜΒ

Πρόσληψη 19 ατόμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στη ΔΕΥΑΜΒ

Στην πρόσληψη 19  ατόμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου θα προχωρήσει η ΜΒ για να καλύψει υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΜΒ. Όπως είναι γνωστό, έχει περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα των φορέων του δημοσίου, ΟΤΑ και λοιπών ομικών Προσώπων ως προς την πραγματοποίηση πάσης φύσεως προσλήψεων.

Επίσης η μείωση του υφιστάμενου προσωπικού από αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και η αύξηση του αντικειμένου της Επιχείρησης μετά τον «Καλλικράτη», δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του ασκούντα γενικού διευθυντή,  το έτος 2019 αποτελεί έτος αυτοδιοικητικών εκλογών και ως εκ τούτου καθίσταται ενεργή η πρόβλεψη του υ 28 του . 2192/1994 με την οποία αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι φορείς της Τοπικής Αυτος θα πρέπει να έχουν ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Οι προσλήψεις θα είναι οι εξής: Ένας (1) Χημικός Π.Ε, ένας (1) Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., τρεις (3) Διοικητικού Λογιστικού Τ.Ε, ένας (1) Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε., ένας (1) Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., ένας (1) Ηλεκτρολόγος Δ.Ε, δύο (2) Πρακτικοί Μηχανικοί Δ.Ε, ένας (1) Ηλεκτροσυγκολλητής Δ.Ε, οκτώ (8) Υδραυλικοί Δ.Ε.

Οι προσλήψεις θα καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είτε μέσω της έγκαιρης αντιμετώπισης βλαβών του εξοπλισμού των ΕΕΛ και του δικτύου αποχέτευσης, είτε μέσω της έγκαιρης αντιμετώπισης βλαβών του δικτύου ύδρευσης (1.200 χιλιόμετρα δικτύου) και πρόληψης των απωλειών πόσιμου ύδατος.

Επίσης θα στελεχώσουν τα Τμήματα της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας με επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθεί η ΔΕΥΑΜΒ στις απαιτήσεις για εφαρμογή των ελληνικών λογιστικών προτύπων και των νέων διατάξεων περί διεξαγωγής των διαγωνισμών για προμήθειες και εργασίες.

Μήνυση ΔΕΥΑΜΒ κατά Λημνιού

Εν τω μεταξύ απόφαση να καταθέσει κατά του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Στέλιου Λημνιού, σχετικά με όσα υποστήριξε στο «Ράδιο Ένα» για το νερό, έλαβε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, που συνεδρίασε σήμερα, κατά πλειοψηφία, ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ψήφισε λευκό.

Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να κατατεθεί άμεσα σε βάρος του για συκοφαντικές, παραπλανητικές και ανυπόστατες δηλώσεις που έκανε σχετικά με την ποιότητα του νερού.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από δηλώσεις του κ. Λημνιού στις 13 Φεβρουαρίου 2019, όπου είπε μεταξύ άλλων, ότι «… οι επιπλέον καρκίνοι που καταγράφηκαν στη Μαγνησία οφείλονται στο νερό ή στον αέρα που αναπνέουμε και όχι στο αλκοόλ, στα καυσαέρια, στην καύση τζακιών, ούτε και στη διατροφή διότι αυτά είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα». Επίσης, σε άλλο σημείο, τόνισε «…ότι δεν θέλει να δαιμονοποιήσει την ΑΓΕΤ και δεν αποκλείεται οι επιπλέον καρκίνοι στην περιοχή μας και οι ασθένειες που μας πλήττουν, να οφείλονται στο νερό», αλλά και πως «…εδώ και χρόνια ο μεγαλύτερος όγκος νερού προέρχεται από την περιοχή της Κάρλας και από 16 γεωτρήσεις που υπάρχουν γύρω από τη λίμνη που επανασυστάθηκε».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Λημνιός, πάντα σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΕΥΑΜΒ, ανέφερε «…το νερό αυτό δεν αποκλείεται να είναι επιβαρυμένο με βαρέα μέταλλα, εξασθενές χρώμιο και άλλα και για το λόγο αυτό πρέπει να γίνει βαθιά και συστηματική έρευνα για να το δούμε».

Για μεθοδευμένη προσπάθεια που έχει στόχο να πληγεί το κύρος της ΔΕΥΑΜΒ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιχείρησης Στέργιος Παπαευσταθίου, εισηγούμενος την πρόταση να κατατεθεί μήνυση στον κ. Λημνιό. Όπως είπε, με τις δηλώσεις αυτές δημιουργούνται αδικαιολόγητες ανησυχίες στον κόσμο και πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην σπιλώνεται η Επιχείρηση, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, αλλά και όλοι οι δημότες.
«Δεν είναι κρυφά αυτά τα στοιχεία, γίνονται δειγματοληψίες, εξετάσεις για βαρέα, για , μέχρι και εξετάσεις για ραδι κάναμε τον περασμένο χρόνο. Αυτοί είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και πρέπει να τελειώσουν. Και πολύ ασχοληθήκαμε. Αυτά που έχει να πει ο εν λόγω κύριος, να τα πει στο Δικαστήριο», τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου, προσθέτοντας ότι παραγγέλθηκαν νέες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ΔΕΥΑΜΒ, θεωρεί πως οι δηλώσεις του κ. Λημνιού είναι απολύτως ψευδείς και παραπλανητικές, δημιουργούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες και θίγουν και συκοφαντούν την Επιχείρηση, γι αυτό και έλαβε, κατά πλειοψηφία, την απόφαση να ασκήσει ένδικα μέσα κατά του κ. Λημνιού με άμεση κατάθεση μήνυσης και ό,τι πιθανόν άλλο προβλέπει η νομοθεσία.

 
Λευκό ψήφισε  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Ιωσήφ Παλάντζας αν και παραδέχτηκε πως όσα ανέφερε ο κ. Λημνιός είναι συκοφαντικά, εν τούτοις ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος έχει πάγια θέση να μην προβαίνει σε μηνύσεις κατά πολιτών.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαευσταθίου, που κατηγόρησε τον κ. Παλάντζα ότι ο Σύλλογος δεν έχει σοβαρή στάση, ότι αυτό το θέμα αφορά το σύνολο της ΔΕΥΑΜΒ και πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπερασπίζονται και τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των πολιτών, εκτός από τα δικά τους. Υποστήριξε δε, ότι ο κ. Παλάντζας με την στάση του, πολιτικοποιεί το ζήτημα.

Ο κ. Παλάντζας, απάντησε ότι στην ουσία συμφωνεί με την κίνηση της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε μήνυση, αλλά αυτή είναι η πάγια τακτική που ακολουθείται και δε μπορεί ο ίδιος να ενεργήσει χωρίς προηγούμενη συναίνεση της διοίκησης των εργαζομένων. Αρνήθηκε ότι δίνει πολιτική χροιά στο θέμα και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επιβάλλει στον Σύλλογο μία άλλη απόφαση από αυτή που έχει πάρει.
«Ο κόσμος τρομοκρατείται κι εμείς δε μπορούμε να είμαστε απαθείς, πόσο μάλλον εσείς οι εργαζόμενοι που θίγεστε άμεσα», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Π.Π.Μ.: Ποιός είναι ο καλύτερος «ντήλερ» εμφιαλωμένων νερών;

Η Βιομηχανία Μηνύσεων Ο.Ε. συνεχίζει τις εργασίες της εναντίον των πολιτών του Βόλου, αυτή τη φορά από το Τμήμα ΔΕΥΑΜΒ, μηνύοντας ένα πολίτη και μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, το Στέλιο Λημνιό.

Ποιο είναι το έγκλημα του Στέλιου Λημνιού;

Το ότι ευαισθητοποιημένος από τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής μελέτης που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και δείχνει το Βόλο να κάνει πρωταθλητισμό σε κάποιες μορφές καρκίνου και στα εγκεφαλικά, αλλά και από τα στοιχεία που έδωσε η «Φλόγα» για τον παιδικό καρκίνο και αναζητώντας τις αιτίες, ζήτησε από τη ΔΕΥΑΜΒ να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την ποιότητα του νερού, κυρίως από τις γεωτρήσεις και ιδιαίτερα για ορισμένες επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι το εξασθενές χρώμιο, το αρσενικό και τα βαρέα μέταλλα, ώστε να αποκλειστεί ο παράγων νερό. Γιατί οι παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών και διαφοροποιούν το Βόλο από την υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει να αναζητηθούν σε ότι διαφορετικό γίνεται στην περιοχή μας. Μπορεί να είναι το νερό; Μπορεί να είναι το πετ κωκ της ΑΓΕΤ; Όλα πρέπει να ερευνηθούν.

Αν λοιπόν η ΔΕΥΑΜΒ έχει καθαρό ουρανό και δεν φοβάται τις αστραπές, δεν είχε παρά να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που ζητήθηκαν και όχι να καταφεύγει στην εύκολη λύση των μηνύσεων, όπως συνηθίζει.

Εξάλλου, πότε κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών η ΔΕΥΑΜΒ; Όταν έχει επανειλημμένα «φιλοδωρήσει» τον Παγασητικό με λύματα του προβληματικού βιολογικού καθαρισμού, χωρίς να ανακοινώνει τίποτα στους πολίτες;

Όταν αφήνει στο έρμαιο των καιρικών συνθηκών τις πηγές τις Κουκουράβας, που καταστρέφονται από κατολισθήσεις και το πολύτιμο πηγαίο νερό πηγαίνει στη θάλασσα; Όταν πριν χρόνια, με έφοδο του Εισαγγελέα στα γραφεία της, βρέθηκαν παραποιημένα βιβλία από στοιχεία που υποχρεωτικά καταγράφονται; Όταν καρκινοβατούν τα έργα για τα δίκτυα αποχέτευσης; Όταν καθυστερούν τα έργα αντικατάστασης των σωληνώσεων νερού για να μειωθούν οι απώλειες στο δίκτυο, που είναι πολύ μεγάλες; Όταν ο Βόλος πίνει ένα από τα χειρότερα και ακριβότερα νερά στην Ελλάδα;

Και η παρούσα Δημοτική Αρχή στα πέντε σχεδόν χρόνια που διαχειρίζεται τα πράγματα στην πόλη του Βόλου δεν έκανε ούτε ένα έργο για να βελτιώσει την ποιότητα του νερού, ώστε ο καλύτερος «ντήλερ» εμφιαλωμένων νερών είναι οι ίδια η ΔΕΥΑΜΒ, πράγμα που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει με μια βόλτα στην πόλη, όπου ελάχιστα καταστήματα σερβίρουν νερό βρύσης.

Ας αφήσει λοιπόν η ΔΕΥΑΜΒ τα πυροτεχνήματα με τη μορφή μηνύσεων και ας δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τις μετρήσεις νερού, κυρίως στους παράγοντες που προαναφέραμε, τα οποία ευχόμαστε να είναι καλά, για να αποκλειστεί το θέμα νερό από τους παράγοντες που υπονομεύουν την υγεία των πολιτών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση