Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Οι πρόσκοποι της Μαγνησίας συγκέντρωσαν 2 τόνους τρόφιμα
Οι πρόσκοποι της Μαγνησίας συγκέντρωσαν 2 τόνους τρόφιμα

Οι πρόσκοποι της Μαγνησίας συγκέντρωσαν 2 τόνους τρόφιμα

 

Με χαμόγελο και με σύνθημα «Φέτος τα Χριστούγεννα, κάνε μια καλή πράξη» η Προσκόπων ς διοργάνωσε  την καλή της πράξη και με την βοήθεια των πολιτών κατάφερε να συγκεντρώσει 2 τό τρόφιμα αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής με σκοπό την στήριξη κοινωνικών δομών του Βόλου.

Για αυτόν το σκοπό το Σάββατο 24/12/2016, την Παραμονή Χριστουγέννων,  για πέντε ώρες έξω από 10 επιλεγμένα super market του Βόλου, της έας Ιωνίας και της Αγριάς, βρέθηκαν πρόσκοποι από όλα τα Συστήματα της ς Προσκόπων ς, όπου συγκέντρωναν και τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής από τους καταναλωτές που πραγματοποιούσαν τις εορταστικές τους αγορές .

Συνολικά συγκεντρώθηκαν δύο τόνοι τρόφιμα (κυρίως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, σάλτσες ντομάτας, κονσέρβες, , ξύδι, καφές, αλεύρι, ζάχαρη, τα εβαπορέ ,δημητριακά και είδη πρωινού, μπισκότα, χυμοί, σαπούνια, οδοντόκρεμες και διάφορα άλλα σε μικροποσότητες).

Μετά την συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών υγιεινής, την ταξινόμηση ανά είδος και την καταμέτρηση, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου μοιράστηκαν ισόποσα  στις εξής κοινωνικές δομές του Βόλου:  στο Συσσίτιο του Ιερού αού Αγίου Κωνσταντίνου, στο Συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεράσιμου, στο Κοινωνικό , Στην  Κουζίνα Αλληλεγγύης, στο Στέκι Αλληλεγγύης Βόλου & Ν.Ιωνίας και στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας, ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλλαν και συμμετείχαν στη δράση «Φέτος τα Χριστούγεννα, κάνε μια καλή πράξη», λυκόπουλα, προσκόπους, ανιχνευτές, μέλη δικτύων και βαθμοφόρους για να επιτευχθεί ο σκοπός, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας.

 

proskopoi1 proskopoi

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση