Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Προς ολοκλήρωση η καταγραφή δημόσιων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου
Προς ολοκλήρωση η καταγραφή δημόσιων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου

Προς ολοκλήρωση η καταγραφή δημόσιων έργων γλυπτικής στον Δήμο Βόλου

Ήδη έχουν κτγραφεί 110 έργα

Oλοκληρώνεται η καταγραφή των δημόσιων έργων ς που βρίσκονται στον ενιαίο Δήμο . Ήδη έχουν καταγραφεί 110 έργα και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Η Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή ανέφερε στο Ράδιο Ακρόαμα, ότι το εγχείρημα αυτό, ξεκίνησε από το μηδέν, σε μια προσπάθεια καταγραφής της τοπικής ς και πρόσθεσε: «Γίνεται μια συλ δουλειά από όλους σε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τη δημόσια πολιτιστική κληρονομιά. Η δουλειά αυτή, δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να καταγραφούν σε όλο τον ενιαίο Δήμο , στις Δημοτικές Ενότητες και Δημοτικές Κοινότητες, όλα τα δημόσια γλυπτά που υπάρχουν. Να γίνει μία φόρμα καταγραφής, όπου θα αναφέρονται όλα αυτά, καθώς και στοιχεία αυτών των έργων».

Η ίδια είπε ότι τα περισσότερα γλυπτά βρίσκονται σε Βόλο και Ν.Ιωνία, ωστόσο υπάρχουν αρκετά σε Δημοτικές Ενότητα και Κοινότητες. Η καταγραφή των περισσοτέρων, αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του μήνα και να παρουσιαστεί, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για την προβολή της πόλης κ.ά.

Σχολικοί τροχονόμοι και καθαρίστριες στα σχολεία

Εν τω μεταξύ, κανονικά έχουν τοποθετηθεί οι σχολικοί τροχονόμοι και οι καθαρίστριες στα σχολεία σύμφωνα με την κα. Μποντού, που τόνισε ότι δεν υπάρχουν προτα και ότι άμεσα αναμένεται να γίνει κάλυψη δύο κενών θέσεων σε καθαρίστριες σε Γυμνάσια, που προέκυψαν λόγω ς και λόγω παραίτησης αντίστοιχα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση