Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Προς επαναχάραξη η χερσαία ζώνη λιμένος Βόλου;
Προς επαναχάραξη η χερσαία  ζώνη λιμένος Βόλου;

Προς επαναχάραξη η χερσαία ζώνη λιμένος Βόλου;

Δεν έλειψαν και πάλι οι εντάσεις και αντεγκλήσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Σώματος ο δήμαρχος εξέφρασε την κατανόηση  του πρωθυπουργού Κυρ. μητσοτάκη   στο θέμα της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, σημειώνοντας πως είναι σε καλό δρόμο.

Μάλιστα  απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες  είπε  ότι «θέλω να πιστεύω ότι στη συνάντηση που είχαμε με τον πρωθυπουργό και κατ' ιδίαν υπήρξε κατανόηση για το θέμα του λιμανιού. Ζητήσαμε να γίνει επαναχάραξητης  χερσαίας ζώνης και να δοθεί στους πολίτες και τον Δήμο κι αυτό να γίνει πριν την παραχώρηση του λιμένος. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά κρατάμε και μια πισινή και θέλω να πιστεύω ότι αν γίνει κάτι θα είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή».

Αγορά οικοπέδου

Επίσης  στη συνεδρίαση εγκρίθηκε  η αγορά όμορου οικοπέδου στο Κοιμητήριο  στη θέση Κούκος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος ανέφερε ότι η τελευταία αγορά έγινε το 2006 όπου τότε ο Δήμος αγόρασε έκταση 3,5 στρ. έναντι 60. ενώ τώρα ο Δήμος θα αγοράσει 7,82 στρ. έναντι 35.000 ευρώ για αποκλειστική χρήση ως ταφικού χώρου.

Ο  κ. Στεφόπουλος είχε ααράθεση με τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχο,  κατηγορώντας τον ότι «όταν πήγαμε στην Αγριά να κάνουμε επέκταση μας κατήγγειλε ο κ. Ζάχος».

Για τον Βαγγέλη  Παπαθανασίου

Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν προτάσεις των μειοψηφιών για να τιμηθεί ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά να αναφέρει ότι «είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και σοβαρό το οποίο επεξεργάζεται η και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο και όλοι θα συμφωνήσουμε καθώς δεν είναι πεδίο ααλότητας».

Ακολούθως η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα πρότεινε  το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας να μετονομαστεί σε Σμύρνη. Ο σύμβουλος της παράταξης Στέργιος Φάτσης, ανέφερε ότι αυτο αποτελεί αίτημα των κατοίκων της Ν. Ιωνίας εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Δήμος θα δει θετικά το θέμα.

Ωστόσο ο απάντησε:  «Δεν θα καπιλεύεστε θέσεις και προτάσεις κατοίκων. Οι κάτοικοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις υπηρεσίες του Δήμου. Να την καταθέσετε ως πρόταση πολιτών».

Συμμετοχή στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Ο δήμαρχος κάλεσε τις μειοψηφίες να συμμετέχουν στις καλοκαιρινές  εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, λέγοντας: «Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου υπάρχουν αρκετές εκδηλώσεις είτε στη Ν.Ιωνία για τη Σμύρνη είτε στον Βόλο και καλό είναι να δίνετε το παρών, γιατί απέχετε πολύ τελευταία από τα δρώμενα, στις  εκτός αν έχετε πετάξει λευκή πετσέτα».

Επίσης τους κάλεσε να δώσουν το παρών 9 και 12 Ιουνίου όπου η εθνική ομάδα θα βρίσκεται στον Βόλο για δύο επίσημους αγώνες στο πλαίσιο του Nation League στο Πανθεσσαλικό Στάδιο  και όλοι να πάρουν από ένα . Μάλιστα τόνισε πως ο  μπορεί να διοργανώσει εκδηλώσεις και να επιιδιωχθεί να  δηλωθεί η πόλη  ως έδρα της εθνικής.

Εν τω μεταξύ, φραστική κόντρα ξέσπασε μετά  την τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη για τη στάση του Δήμου Βόλου όσον αφορά στις οφειλές  από τους παρόχους ς και το γεγονός ότι άλλοι έχουν προχωρήσει σε εξώδικα.

Ο δήμαρχος απάντησε : «Τι σας νοιάζει εσάς; Εσείς μπαίνετε σε αργία σε λίγες μέρες και σε λίγο καιρό αποχωρείτε,  παραιτηθήκατε. Αυτό που δικαιούται η πόλη θα το πάρει. Θα έρθει το θέμα”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση