Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Προοπτική αδελφοποίησης Βόλου – Γκλασκώβης
Προοπτική αδελφοποίησης  Βόλου – Γκλασκώβης

Προοπτική αδελφοποίησης Βόλου – Γκλασκώβης

Επαφές για την προοπτική αδελφοποίησης του με τη Γκλασκώβη, πραγματοποίησαν στο Ροστόβ της σίας με τους εκπροσώπους του αντίστοιχου Δήμου, οι Βόλου, Γιούλη και Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής.

Οι δυο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 267 χρόνια από την ίδρυση της πόλης του Ροστόβ του Ντον, όπου βρίσκονται οι εκπρόσωποι των 12 αδελφοποιημένων πόλεων-χωρών με τη σική πόλη. Οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου, κ. Μποντού -Τοκαλή και Ζαρκάδας – Βεργής συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους από την Γλασκώβη και συζήτησαν αναλυτικά ώστε να τεθούν οι πρώτες βάσεις για την διαδικασία αδελφοποίησης των δύο πόλεων με σκοπό την συνεργασία σε επίπεδο νέων τεχνολογιών, πολιτισμού, αθλητισμού εκπαίδευσης και προγραμμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν οι προοπτικές συνεργασίας σε ευρύτερο επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της ς και η τρίτη πόλη της Μεγάλης ς, όσον αφορά τον αριθμό ξένων τουριστών που την επισκέπτονται, μετά από το Λονδίνο και το Εδιμβούργο.

Σήμερα, η Γλασκώβη είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρώπης και εκεί βρίσκονται πολλές από τις κορυφαίες της ς, ενώ επίσης κατατάσσεται στη σχετική λίστα ως η 57η πιο πόλη στον κόσμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση