Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο πάρκο της Καλλιθέας
Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο πάρκο της Καλλιθέας

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο πάρκο της Καλλιθέας

Το ταξίδι του 42ου Φεστιβάλ στο Βόλο που ξεκίνησε με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΑΕΙ που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο, συνεχίστηκε με την προφεστιβαλική εκδήλωση στο πάρκο της Καλλιθέας, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των νέων μαθητών της συνοικίας.

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ παίρνοντας αφορμή από το σύνθημα του Φεστιβάλ «Αγώνας- νώση- Τόλμη- Αντοχή»… «Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία…» πέρα από τις θέσεις του Κόμματος μπροστά στις έντονες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, άνοιξαν όλες τις προηγούμενες μέρες σε χώρους νεολαίας στη συνοικία για το φαινόμενο των ναρκωτικών, πως αξιοποιήθηκαν την περίοδο από την απελευθέρωση της ς, τον 1945 και μετά, αλλά και πως αυξάνεται η διακίνησή τους σε περιόδους κρίσης, όπως και σήμερα για να έχουν οι εκμεταλλευτές τη νεολαία με το μυαλό σκυφτό και θολωμένο.

Συζήτησαν με τους νέους των λαϊκών οικογενειών για την πρωτοπόρα θέση του Κόμματος και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα και πως αυτές πηγάζουν από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Αυτή η κουβέντα συνεχίστηκε και στο χώρο της εκδήλωσης με περιήγηση νέων μαθητών στην έκθεση που είχε στηθεί και έδινε στοιχεία σε σχέση με την χρήση των ναρκωτικών και τις επιδράσεις που έχει στον άνθρωπο, λαμβάνοντας υπόψη παραδείγματα ανά τον κόσμο. Έπειτα μεγάλος ενθουσιασμός υπήρχε κατά τη διεξ διαγωνισμού Quizdom με θέμα τα με τις ομάδες να απαντάνε με γόνιμη συζήτηση στις ερωτήσεις.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία από την Μυρτώ Τσιαπλέ, στέλεχος του ΚΚΕ, η οποία έδωσε αρκετά σημαντικά στοιχεία σε σχέση με την της διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή μας μετά την απελευθέρωση.

Ανέδειξε πως οι πολιτικοί πρόγονοι των χρυσαυγιτών, οι Χίτες αποτέλεσαν τον μπροστάρη φτιάχνοντας στα γραφεία τους, τους πρώτους «τεκέδες», ταυτόχρονα με την άγρια καταστολή απέναντι στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που πάλευαν μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ για την λαϊκή εξουσία. Στο Βόλο μάλιστα έκαναν 100 επιθέσεις στα γραφεία της ΕΠΟΝ κάνοντάς 20 από αυτά «τεκέδες», καθώς η ΕΠΟΝ πέρα από τη συμμετοχή της στον αγώνα αναδείκνυε το ρόλο των ναρκωτικών.

Στη συνέχεια το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση του φαινομένου με έμφαση στην πρόληψη, την θεραπεία, την επανένταξη, τη συμμετοχή όλων των λαϊκών ανθρώπων στον οργανωμένο αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για μια κοινωνία που θα έχει ως στόχο την κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Τέλος, η ομιλήτρια έκανε αναφορά στις θέσεις του Κόμματος πάνω στα ζητήματα της επικαιρότητας για τον εκλογικό νόμο αλλά και τις εξελίξεις με την προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ έδωσε έμφαση στους αγώνες που είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να γίνουν με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν από κοινού ΕΕ, κυβέρνηση, κεφάλαιο, εργοδοσία μαζί με την πλειοψηφία της ΣΕΕ για τη σφαγή όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός, να αγκαλιαστεί από όλο και περισσότερα , συνδικάτα, ομοσπονδίες το κάλεσμα για κοινό αγώνα που έχουν απευθύνει Εργατικά Κέντρα κι Ομοσπονδίες για αγώνα για την επαναφορά των ΣΣΕ και να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού, με την εργατική τάξη και φτωχά, λαϊκά στρώματα να συμπορεύονται μαζί του στον αγώνα.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε γειτονιές και χωριά της υπαίθρου της Μαγνησίας με πολύμορφες εκδηλώσεις με τερματισμό το κεντρικό Φεστιβάλ στις 16 και 17 Σεπτέμβρη στο πάρκο .

Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση αφιερωμένη στις εξόριστες του Τρικερίου, συναυλίες από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, λαϊκά γλέντια, ενώ αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, καθώς και η μεγάλη συναυλία στο θέατρο με τους: Δημήτρη Μπάση, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση