Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ποσό των 8.996 ευρώ για διαφήμιση του δήμου Βόλου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Ποσό των 8.996 ευρώ για διαφήμιση του δήμου Βόλου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ποσό των 8.996 ευρώ για διαφήμιση του δήμου Βόλου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ποσό των 8.996 ευρώ θα διαθέσει η δημοτική αρχή Βόλου  για την διαφήμιση του δήμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Μ.Κ.Δ.),  στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, μετά τα μέτρα για την πανδημία του κορωναϊού.
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  με την μειοψηφία να επισημαίνει ότι μπορεί η πρωτοβουλία να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά καλό θα ήταν να επενδύσει ο δήμος και στις τηλεδιασκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών «ώστε να επανέλθει η δημοκρατία».
 
Σύμφωνα με την εισήγηση, «στόχος της ενέργειας προώθησης του προορισμού θα είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού σε αγορές στόχους, με αύξηση της απήχησης δημοσιεύσεων και άρα με αύξηση των ατόμων που θα προσεγγιστούν από τις δημοσιεύσεις αυτές με στοχευόμενο τρόπο. Αυτό θα πραγματοποιηθεί προσθέτοντας στα οργανικά αποτελέσματα, απηχήσεις με πληρωμένες δημοσιεύσεις από την Σελίδα του προορισμού.
Η υπηρεσία περιλαμβάνει την προώθηση στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης του προορισμού δηλαδή την αξιοποίηση των διαδικτυακών καναλιών του προορισμού και ειδικότερα των λογαριασμών του προορισμού στο Facebook και Instagram με σκοπό την περεταίρω προώθησή τους είτε μέσω διαφήμισης, είτε μέσω επικοινωνίας, του τουριστικού προφίλ της περιοχής.
Ειδικότερα περιλαμβάνεται:
 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαφημιστικής καμπάνιας
 • Συγκέντρωση, ανάπτυξη και επιμέλεια περιεχομένου σε συνεργασία με την Υπηρεσία
 • Εικαστική επιμέλεια λογαριασμών
 • Διαχείριση των λογαριασμών στο χρονικό διάστημα της κάθε καμπάνιας, ανάρτηση υλικού, διαχείριση αναρτήσεων.
 • Στοχευμένη διαφήμιση δηλαδή πληρωμένες δημοσιεύσεις (social media ad campaign) σε επιλεγμένες αναρτήσεις με βάση χαρακτηριστικά πληθυσμού στόχου που θα συμφωνηθούν με την Υπηρεσία. Αύξηση αριθμού ακολούθων.
 • Παρακολούθηση – μέτρηση αποτελεσμάτων απηχήσεων και δεικτών απόδοσης, απολογισμός.
 • Επιπρόσθετα, επικοινωνία των δράσεων σε κεντρικά ΜΜΕ
Παρατηρήσεις 
Χρονική περίοδος υλοποίησης: 2,5 μήνες από την έναρξη λειτουργίας της τουριστικής περιόδου ήτοι από την αναστολή των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την λειτουργία των καταλυμάτων και πάντα σε συνεργασία με την Υπηρεσία.
Εκτιμώμενο πλήθος αναρτήσεων 30.
Αγορές στόχοι: Οι αγορές θα προσδιορίζονται από το Πρόγραμμα Προβολής, θα προσαρμοστούν με βάση την κατεύθυνση σε Εθνικό επίπεδο, τις χρονικές ανάγκες και τάσεις και θα προσαρμόζονται κατά την πορεία της καμπάνιας. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αγορές θα είναι αρχικά η Ελλάδα και σταδιακά ενδεχόμενα διευρύνονται με τις χώρες των Βαλκανίων, το Ισραήλ κ.α..
Επιλογή κοινού: Τα χαρακτηριστικά του κοινού πχ. γεωγραφικό προφίλ με βάση την οδική εγγύτητα και την πληθυσμιακή συγκέντρωση (πρωτεύουσες χωρών, χιλιομετρική απόσταση κλπ), δημογραφικό προφίλ πχ ηλικιακό εύρος, οικογενειακή κατάσταση, κλπ αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θα επιλεγούν σε συνεργασία με την Υπηρεσία. Τα κοινά θα είναι εγχώρια αλλά και ξένα, ενώ οι αναρτήσεις θα είναι προσαρμοσμένες ανά κοινό.
Παρακολούθηση απόδοσης: στοιχεία που θα παραχθούν είναι ο χρόνος απόκρισης, η αύξηση των ακολούθων των σελίδων, ο αριθμός θέασης των αναρτήσεων κοκ.

Για την παροχή υπηρεσίας Διαδικτυακής προβολής, τουριστικής διαφήμισης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης των παραπάνω αναλυτικότερα ζητείται:

Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΙΜΗ

(σε Ευρώ) χωρίς Φ.Π.Α. 24%

1 Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαφημιστικής καμπάνιας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συγκέντρωση, ανάπτυξη και επιμέλεια περιεχομένου

Επικοινωνία των δράσεων σε κεντρικά ΜΜΕ

1.000,00
2 Εικαστική επιμέλεια λογαριασμών

Διαχείριση των λογαριασμών στο χρονικό διάστημα της κάθε καμπάνιας, ανάρτηση υλικού, διαχείριση αναρτήσεων

2.000,00
3 Στοχευμένη διαφήμιση.

Πληρωμένες δημοσιεύσεις (social media ad campaign) .

3.755,00
4 Παρακολούθηση – μέτρηση αποτελεσμάτων απηχήσεων και δεικτών απόδοσης, απολογισμός. 500,00
Σύνολο          7.255,00
Φ.Π.Α. 24% 1.741,20
Σύνολο Δαπάνης 8.996,20

 Ανάγκη δαπάνης για τηλεδιασκέψεις Δ.Σ. και Επιτροπών

Η παράταξη «Μαζί για το Βόλο» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «Επικροτούμε τη ΔΑ για την πρωτοβουλία της να διαφημίσει την πόλη μας με χορηγούμενες διαφημίσεις στο Facebook και στο Instagram και πιστεύουμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση για να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί από την τουριστική περίοδο της πόλης μας.
Όμως ποια διαφημιστική καμπάνια που υλοποιείται για 30 αναρτήσεις, που σημαίνει μελέτη στοχευμένου κοινού, ξεχωριστά γραφικά για κάθε ανάρτηση, έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού κ.α. κοστίζει 1000€ για 2.5 μήνες; Όσοι είναι του χώρου κατανοούν ότι μόνο ερασιτεχνικό αποτέλεσμα θα έχει αυτό το κόστος.
Όταν πληρώνεις κοντά στις 4000€ συν ΦΠΑ για χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook και στο Instagram κατανοούμε ότι πρόκειται για μεγάλη προβολή οπότε το ανάλογο δημιουργικό πρέπει να αντιστοιχεί στο budget των χορηγούμενων.
Στην εποχή που η εικόνα κυριαρχεί στα social media και αφού ο στόχος είναι να προβληθεί η πόλη, με δεδομένο ότι θα δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό σε χορηγούμενες, πως σκοπεύει με 1000€ στα εικαστικά να προβάλει ο δήμαρχος τον Βόλο;
Νομίζουμε ότι το να πετάει το Drone πάνω από τους κόμβους δεν αρκεί. Εκτός αν στοχεύει σε τουρισμό με κυκλοφοριακές “ανησυχίες”.
Αν ο Δήμος πραγματικά πιστεύει στις νέες τεχνολογίες ας επενδύσει και ένα ποσό για τηλεδιασκέψεις του ΔΣ και των επιτροπών ώστε να επανέλθει η Δημοκρατία.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

 • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

 • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση