Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου για την επίσκεψη Ομπάμα
Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου για την επίσκεψη Ομπάμα

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου για την επίσκεψη Ομπάμα

Παρά τη βροχή μαζική ήταν η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα από εργάτες και εργαζόμενους, νεολαίου και συνταξιούχους.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταγγέλλοντας την απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για λογαριασμό των μονοπωλίων. Στους περαστικούς μοιράζονταν η ανακοίνωση των σωματείων:

Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου.

Τα παραπάνω σωματεία καταγγέλλουν την κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τις λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα.

Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.

Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδος σε επαγρύπνηση.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης» που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με εργατική – λαϊκή κινητοποίηση , διεθνής αλληλεγγύη  ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς να απαιτήσουμε:

 

  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  • Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση