Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πορεία στο Βόλο για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Πορεία στο Βόλο για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Πορεία στο Βόλο για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

 

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Μέχρι στιγμής, έχουν συνυπογράψει για την συγκέντρωση οι εξής: Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, , ΑΡΕ Βόλου, Αριστερό Δίκτυο εολαίας (ΑΡΔΙΝ), ΑΤΤΑCK στην ανεργία και την επισφάλεια, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΑΑΚ Βόλου, Ενωτική Αριστερή Συν (ΕΑΣ), ΕΕΚ, ΛΑΕ, Λέσχη Εργαζομένων & Ανέργων, Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών Βόλου αγωνιστές/στριες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Τέσσερα χρόνια μετά το καθήκον μας καλεί ξανά στους δρόμους. Όχι μόνο δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των νεοναζιστών της ΧΑ και τη συνέργεια της ελληνικής αστυνομίας, αλλά οι εγκληματίες συνεχίζουν να χαίρουν της ασυλίας του κράτους για τα πογκρόμ που διεξάγουν σε διάφορες περιοχές της χώρας ενάντια σε μετανάστες, εργάτες και αλληλέγγυους (πχ. Ασπρόπυργος, Μενίδι, Λέσβος, κτλ). Η δολοφονία του Παύλου δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ακολούθησε την αιματηρή τάγματος της Χ.Α. που έγινε στις 12 Σεπτέμβρη 2013 στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Λίγους μήνες νωρίτερα, το ενάρη του 2013, χρυσαυγίτες δολοφονούν τον πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ο «Παύλος Φύσσας Ζει» ενάντια στην Φρούριο, τα , την φασιστική απειλή. Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα δείξει καμία ανοχή στα κροκοδείλια δάκρυα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνητικών δυνάμεων για την δολοφονία του Παύλου. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τα κυβερνητικά στελέχη και οι παρατρεχάμενοι τους είναι εχθρικές δυνάμεις για το αντιφασιστικό κίνημα, και ως εκ τούτου είναι ανεπιθύμητοι στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε κάθε εκδήλωση του μαχόμενου κινήματος. Στις 18 του Σεπτέμβρη καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, την της πόλης, κάθε δημοκράτη πολίτη σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7:00 μμ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση