Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου
Πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Ξεκινά τη δράση της η Επιτροπή Αγών Πολιτών Βόλου, οι Πέμπτες, οι φιερωμένες στην και καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου σε διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην οδό Ερμού στον Βόλο.

Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα και θα ακολουθήσει πορεία κατά μήκος της Ερμού για να κατευθυνθεί στην παραλία και να ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο ή να ολοκληρωθεί στην πλατεία, αν αυτό αποφασιστεί.

Όπως αναφέρεται: “Είναι σημαντική η παρουσία όλων . Η ποιότητα ς έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια που άρχισε η καύση σκουπιδιών αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, που αυξήθηκαν οι ποσότητες σκουπιδιών που φτάνουν με πλοία, τα οποία ξεφορτώνουν επικίνδυνα από άλλες χώρες για να καούν στους κλιβάνους παλιάς τεχνολογίας της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Οι ποσότητες σκουπιδιών που καίγονται πρόκειται να πολλαπλασιαστούν σύμφωνα με την που έχει η πολυεθνική Lafarge να καίει μέσα στην όμορφη πόλη.

Αυτό συνεπάγεται έκλυση διοξινών και άλλων αέριων ρύπων και βαρέων μετάλλων που:

α. θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την , ιδιαίτερα των μικρών παιδιών

β. καταστρέφουν τα τοπικά προϊόντα

γ. υποβιβάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Επιπλέον, πρέπει να αντιδράσουμε στο εργοστάσιο SRF, που διακαώς επιθυμεί η δημοτική αρχή να κατασκευάσει παρά τις αντιθέσεις των επιστημονικών φορέων και των πολιτών.

Στην Τήνο, την Άνδρο οι κάτοικοι σήκωσαν το ανάστημά τους και έδιωξαν τα πλοία που μετέφεραν τις ανεμογεννήτριες και θα αλλοίωναν τους τόπους τους. Κι εδώ στον Βόλο όλοι να ξεσηκωθούμε, να καταγγείλουμε κάθε Πέμπτη την δυσοσμία καμένου πλαστικού, τη και την αντιδημοκρατικότητα.

Να απαιτήσουμε την παύση της καύσης σκουπιδιών που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για τους πολίτες.

Κανένα κέρδος για εμάς, μόνο για τους λίγους κρατούντες την εξουσία και το χρήμα.

Τα 44 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για το εργοστάσιο απαιτούμε να επενδυθούν σε μονάδες ς πλαστικού και άλλων υλικών, που με συνδυασμό με την διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία θα δώσουν μια υγιή λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση