Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου
Πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Ξεκινά τη δράση της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, οι Πέμπτες, οι αφιερωμένες στην και καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 20:00 στην Αγ. Νικολάου, στην οδό Ερμού στον Βόλο.

Θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα και θα ακολουθήσει πορεία κατά μήκος της Ερμού για να κατευθυνθεί στην παραλία και να ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο ή να ολοκληρωθεί στην , αν αυτό αποφασιστεί.

Όπως αναφέρεται: “Είναι σημαντική η παρουσία όλων . Η ποιότητα ζωής έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια που άρχισε η αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, που αυξήθηκαν οι ποσότητες σκουπιδιών που φτάνουν με πλοία, τα οποία ξεφορτώνουν επικίνδυνα απόβλητα από άλλες χώρες για να καούν στους κλιβάνους παλιάς τεχνολογίας της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Οι ποσότητες σκουπιδιών που καίγονται πρόκειται να πολλαπλασιαστούν σύμφωνα με την άδεια που έχει η πολυεθνική Lafarge να καίει μέσα στην όμορφη πόλη.

Αυτό συνεπάγεται έκλυση διοξινών και άλλων αέριων ρύπων και βαρέων μετάλλων που:

α. θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την , ιδιαίτερα των μικρών παιδιών

β. καταστρέφουν τα τοπικά προϊόντα

γ. υποβιβάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Επιπλέον, πρέπει να αντιδράσουμε στο εργοστάσιο , που διακαώς επιθυμεί η δημοτική αρχή να κατασκευάσει παρά τις αντιθέσεις των επιστημονικών φορέων και των πολιτών.

Στην Τήνο, την Άνδρο οι σήκωσαν το ανάστημά τους και έδιωξαν τα πλοία που μετέφεραν τις και θα αλλοίωναν τους τόπους τους. Κι εδώ στον Βόλο όλοι να ξεσηκωθούμε, να καταγγείλουμε κάθε Πέμπτη την δυσοσμία καμένου πλαστικού, τη ρύπανση και την αντιδημοκρατικότητα.

Να απαιτήσουμε την παύση της καύσης σκουπιδιών που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για τους πολίτες.

Κανένα κέρδος για εμάς, μόνο για τους λίγους κρατούντες την εξουσία και το χρήμα.

Τα 44 εκατ. που θα δοθούν για το εργοστάσιο απαιτούμε να επενδυθούν σε μονάδες ανακύκλωσης πλαστικού και άλλων υλικών, που με συνδυασμό με την διαλογή στην πηγή και τα πράσινα σημεία θα δώσουν μια υγιή λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνί… - https://t.co/NpfOyesRuX -

  • Η Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων ολοκληρώνεται στο σύνολό της - https://t.co/6BEhkTgArR -

  • Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση Ψηφίσματος, με τα αιτήματα του Κλάδου, στο ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας… - https://t.co/6RoZgZoUVf -

"Αλιεύοντας" την είδηση