Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πολυεπίπεδο το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου
Πολυεπίπεδο το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

Πολυεπίπεδο το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

Για μια ακόμη χρονιά, η ΕΛΕΠΑΠ και το παράρτημα Βόλου, οργανώνει και φέτος τη λαχειοφόρο αγορά, με πλούσια δώρα, τα έσοδα της οποίας θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν το πολυεπίπεδο έργο της.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς, ότι η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων) και συγκεκριμένα το παράρτημα Βόλου, είναι ένα από τα έξι που λειτουργούν στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1998 είναι φιλανθρωπικό Σωματείο () και παρέχει ισότιμα αποκατάστασης σε ασφαλισμένα και ανασφάλιστα παιδιά με , από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους.

Σήμερα προσφέρονται θεραπευτικά προγράμματα σε περισσότερα από 60 παιδιά, όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά την ευρύτερη Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα, καλύπτοντας ανάγκες παιδιών από Βόλο, Πήλιο, Σποράδες, Καρδίτσα, Λαμία.

Επιπλέον, εκπαιδευτικό Πρώιμης Παρέμβασης, δηλαδή ισότιμη μονάδα ειδικής προσχολικής αγωγής, λειτουργεί για παιδιά από 18 μηνών έως 6 ετών, ενώ παρέχονται και εξατομικευμένες , ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών.

Η ΕΛΕΠΑΠΛ απευθύνεται σε σας, ζητώντας να στηρίξετε αυτό το έργο, ακόμη πιο δύσκολο με τις παρούσες συνθήκες, αλλά και εξαιτίας αυτών δυο φορές αναγκαίο να συνεχιστεί χωρίς περικοπές και συμψηφισμούς.

Σας καλεί να συμμετάσχετε στη λαχειοφόρο αγορά της, γνωρίζοντας το κοινωνικό σας πρόσωπο και την ευαισθησία που σας διακρίνει.

Επιλέξτε να αγοράσετε λαχνούς ΕΛΕΠΑΠ και να κάνετε ένα δώρο αγάπης στους οικείους σας και τους συνεργάτες σας, τις μέρες των γιορτών. Θυμηθείτε ότι ακόμη και με έναν λαχνό (1ευρω), αυτά τα , υποστηρίζετε τις θεραπείες 60 παιδιών.

 

Πρόγραμμα ς Υιοθεσίας – ΕΛΕΠΑΠ

Όλοι μας βρισκόμαστε πια όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά από οθόνες. Η καθημερινή μας περιήγηση στα social media, γίνεται σχεδόν «μηχανικά», καθώς όλα μοιάζουν ίδια, ενώ με τον καιρό, τα προσπερνάμε χωρίς να δίνουμε σημασία. Τι γίνεται όμως αν παρουσιαστεί ξαφνικά μπροστά μας κάτι που πραγματικά αξίζει την προσοχή μας;

Στη νέα μας επικοινωνία, τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ εμφανίζονται στην οθόνη ως «ό,τι πιο γενναίο», «ό,τι πιο όμορφο» και «ό,τι πιο αισιόδοξο» θα δούμε σήμερα. Και αλήθεια είναι! Για να συνεχίσουν έτσι τα παιδιά μας, γενναία, όμορφα και αισιόδοξα, για να μπορέσουν να δουν πρόοδο, χρειάζονται να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ να συνεχίσει τα θεραπευτικά και τα παιδαγωγικά του προγράμματα, κάνοντας μία Οικονομική Υιοθεσία!

Με μία μηνιαία συνδρομή της επιλογής σας – όποιο ποσό έχετε εσείς τη δυνατότητα να προσφέρετε, τα παιδιά μας θα μπορούν να κάνουν κάθε μέρα, έστω και μικρά βήματα προόδου. Αυτά που στην ΕΛΕΠΑΠ ονομάζουμε «Βήματα Ζωής».

Με κάθε οικονομική υιοθεσία που γίνεται στην περιοχή μας, υποστηρίζονται τα παιδιά του Παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και εσείς ως Οικονομικοί Υιοθέτες, θα λαμβάνετε από εμάς επικοινωνίες με τα νέα του «παιδιού» σας και την πρόοδο του! Τα παιδιά μας, επικοινωνούν και αυτά με τους υποστηρικτές τους, με όποιο τρόπο μπορούν! Θα λάβετε από το «παιδί» σας, ζωγραφιές, εορταστικές κάρτες και άλλα συμβολικά δώρα.

Γίνετε ο λόγος, το παιδί που υιοθετείτε οικονομικά να καταφέρει να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του!

Γίνετε σήμερα Οικονομικός Υιοθέτης ενός Γενναίου Παιδιού με αναπηρία.

#gine_o_logos στο www.elepap.gr

Η ΕΛΕΠΑΠ, από το 1937 προσφέρει θεραπευτικά, παιδαγωγικά και ιατρικά προγράμματα σε παιδιά με . Αποστολή της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων), είναι να παρέχει σε κάθε παιδί, πρόσβαση στα θεραπευτικά και παιδαγωγικά της προγράμματα. Σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή κοινωνικό τους υπόβαθρο.

Σήμερα, υποδέχεται 1.000 παιδιά καθημερινά, λειτουργώντας σε άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, μέσα από τα 6 παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο).

Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο –Παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητικές και νευροαναπτυξιακές δυσκολίες.

Από το Φεβρουάριο του 1998 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου έχει προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα και υποστήριξη σε εκατοντάδες παιδιά από τη Μαγνησία, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια βρίσκουν στην ΕΛΕΠΑΠ μία ανοιχτή αγκαλιά, που τα υποδέχεται, για να τα φροντίσει, να τα στηρίξει, να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες τους.

Η διεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ είναι στελεχωμένη με άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο Προσωπικό, εξειδικευμένο να παρέχει ολιστικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού και της οικογένειας του .

Ως Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης η ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζει παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση τους, τα οποία πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νευρολογικά σύνδρομα, κινητικές δυσκολίες, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ψυχοκινητική καθυστέρηση, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία, αισθητηριακές δυσκολίες κ.λ.π.

Μετά από την αξιολόγηση της Διεπιστημονικής Ομάδας, διαμορφώνεται το εξατομικευμένο κάθε παιδιού και εντάσσεται στα αντίστοιχα θεραπευτικά τμήματα.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι συμβεβλημένη πάροχος του ΕΟΠΥΥ και όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων και συνεργάζεται στενά με το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Διεύθυνση: Φερών 67, ΤΚ 38334, Βόλος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421032146  Δευτ. –Παρ. 8:00-16:00

www.elepap.gr

email: admin_vol@elepap.gr

fb: Elepap Volou

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ :

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR9601712580006258010364956

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR3701102010000020129618656.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου διαθέτει :

Τμήματα αποκατάστασης:

  • Φυσικοθεραπεία

  • Εργοθεραπεία

  • Λογοθεραπεία

  • Αισθητηριακή Ολοκλήρωση – Sensory Integration

  • Ψυχολογική Υπηρεσία

  • Κοινωνική Υπηρεσία

Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας:

  • Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης για βρέφη και παιδιά έως 7 ετών

Διεπιστημονική ομάδα:

  • Φυσίατρος

  • Παιδίατρος

  • Φυσιοθεραπευτές

  • Εργοθεραπευτές

  • Λογοθεραπευτές

  • Παιδαγωγός

  • Ψυχολόγος

  • Κοινωνικός Λειτουργός

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Η ΕΛΕΠΑΠ διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εθελοντές.

Πρόεδρος

Χάρης Σιούρας

Αντιπρόεδρος Α΄

Νικολία Παπαγεωργάκη-Χανδέλη

Αντιπρόεδρος Β

Μένια Παπαρήγα

Γραμματέας

Έφη Καραγιάννη

ύμβουλος Ταμίας

Άρτεμις Μπακοπούλου

Μέλη:

Κάλη Καραμπίνη

Μέλλω Κόκκαλη

Ιουλία Νησιώτου

Ελένη Σταμούλη

Αναπληρωματικά Μέλη:

Ελένη Μαργαρίτη

Ντορίνα Ροδίτη

Ελεάννα Ρούσσου

Επίτιμη Πρόεδρος:

Πέπη Μαργαρίτη-Παπανδρέου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση