Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » “Πόλεμος” μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του σε αργία δημάρχου Βόλου
“Πόλεμος” μεταξύ  βουλευτών του  ΣΥΡΙΖΑ και του σε αργία δημάρχου Βόλου

“Πόλεμος” μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του σε αργία δημάρχου Βόλου

“Πόλεμος” ξέσπσε μετξύ των βουλευτών του  ΣΥΡΙΖΑ και του σε αργία δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου , με αφορμή τη δικαστική του διαμάχη με τον δημοσιογραφικό κόσμο. Εν τω μεταξύ ο επιτίθεται φραστικά με σημερινή  δήλωσή του κατά του Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή.

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα απίστευτα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Βόλο με την απόπειρα δικαστικής τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τον πρώην Δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του αποδεικνύουν ότι στην πορεία φασιστικοποίησης της τοπικής πολιτικής ζωής το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Είχαμε επισημάνει από παλιά ότι το γεγονός πως στην πόλη μας ο φασισμός εκφράζεται μέσα από τη μάσκα της  γελοιότητας δεν αναιρεί σε τίποτα την επικινδυνότητα του.

Ο αυταρχισμός, οι ύβρεις, η χυδαιότητα, ο δεν αρμόζουν σε μία πόλη που χρόνια τώρα έχει καταξιωθεί για την δημοκρατικότητά της.

Και όπως αναφέρουν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στην σχετική ανακοίνωσή τους:  «Η υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου που κρίνει ελεύθερα χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες, που δεν προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα όπως κάποιων άλλων που ως διάττοντες αστέρες κατάκτησαν με λαϊκίστικο τρόπο τον τίτλο του «Δημοτικού Άρχοντα», είναι πρώτιστη αλλά και διαρκής προτεραιότητα για ολόκληρη την κοινωνία του Βόλου».

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτής της απίστευτης ντροπής για την πόλη μας που συσπειρώνεται γύρω από το έκπτωτο υπόδικο.

Είναι σημαντικό και επιτακτικό να δημιουργηθεί άμεσα κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη από τις δημοτικές παρατάξεις, τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους μαζικούς φορείς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης.

Είμαστε απέναντι σε αυτό το είδος πολιτικής ζωής στον τόπο μας.

Είμαστε απέναντι στις φραστικές επιθέσεις, τις χυδαίες βρισιές για όποιον έχει διαφορετική , στην αντιδημοκρατική στάση τόσο του ίδιου όσο και της πλειοψηφίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις επιθέσεις του και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους δημάρχους που πέρασαν, οι οποίοι αν και ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες  και αυτοδιοικητικές λογικές έβαλαν ένα λιθαράκι για να γίνει αυτό που είναι σήμερα αυτή η πόλη. Γιατί βέβαια αυτή την πόλη δεν την δημιούργησε ο σε αργία Μπέος και η ομάδα του μέσα στα δύο χρόνια που διοικούν το δήμο.

Είναι πια ολοφάνερο πως απέναντι σε αυτό το κλίμα  της συκοφάντησης,  του εκφοβισμού  και της αντιδημοκρατικής  πολιτικής, οι πολίτες του Βόλου, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας θα πρέπει να ορθώσουν ένα πλατύ, ενωτικό, δημοκρατικό αυτοδιοικητικό μέτωπο, το οποίο θα έχει μια ενιαία στρατηγική βγαλμένη από την  τεράστια κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική  ιστορία και κληρονομιά  αυτής της πόλης και θα δώσει ένα νέο  όραμα, θα αντιμετωπίσει με διαφάνεια, δημοκρατία  και ολόπλευρη  κοινωνική συμμετοχή, το φαινόμενο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο   είναι μια πόλη δημοκρατική και οι διαρκείς που βιώνουμε καθημερινά ξεπερνούν κατά πολύ όσα χωρίζουν όλες και όλους εκείνους που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για να φύγει το μαύρο σύννεφο που τον σκεπάζει και να έχει μια αυτοδιοικητική αρχή που θα ενώνει όλους τους πολίτες.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να συμβάλλουμε στη δημιουργία και τη δράση αυτού του μετώπου υπεράσπισης της ιστορίας, της αξιοπρέπειας και του μέλλοντος του Βόλου.  Η πόλη θα γυρίσει σελίδα.”

Ο

Ο σε αργία δήμαρχος Βόλου,έκανε την ακόλουθη δήλωση: Χαίρομαι που χάρις στην δική μου παρουσία, υπάρχει και αυτό το πολιτικό ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Μάκης Μπαλλής, που υποδύεται το ρόλο του Μαγνησίας (έστω και του ΣΥΡΙΖΑ).

Δήλωσε ότι αποτελώ ντροπή για την πόλη και απεφάνθη ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να συλλαμβάνονται! Τελείως άσχετος ή απλώς πολιτικός παπατζής; Κατηγόρησε εμένα γιατί συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι! Όταν ο ίδιος, έστω και με την ίδια τύχη ενός τυχερού του τζακ ποτ στο Τζόκερ, είναι μέλος της Βουλής, του ανώτατου δηλαδή πολιτικού οργάνου της χώρας, που ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ.

Δεν του το έχουν εξηγήσει, τουλάχιστον, ότι μπορεί να αναλάβει μια νομοθετική πρωτοβουλία και μόνο έτσι να υπάρξει αλλαγή του Νόμου; Γιατί με το σημερινό ισχύον καθεστώς και οι δημοσιογράφοι υπόκεινται στις ίδιες διαδικασίες με τους άλλους Ελληνες πολίτες, έναντι του Νόμου.

Πάντως επειδή ως αδύναμος είναι και λίγο συμπαθής, θα του δώσω μια ιδέα. Ας απευθυνθεί στον πολιτικό του προστάτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, και να καταθέσουν μια τροπολογία με την οποία θα απαγορεύεται στον Αχιλλέα Μπέο όταν του κάνουν μήνυση να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. Και να την καταθέσουν στη Βουλή ξημερώματα, σε Ν/Σ του υπουργείου Ναυτιλίας. Άλλωστε η τελευταία που αφορούσε την αργία μου κατατέθηκε ξημερώματα σε Ν/Σ του υπουργείου Παιδείας!!!

ΌΣυριζασο δε αφορά τα περί ντροπής, ας εμφανιστεί πρώτα στην κοινωνία, από την οποία συστηματικά κρύβεται για να αποφύγει τις αποδοκιμασίες των πολιτών, και μετά ας την επικαλεστεί…

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση