Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ποδηλατοδρόμιο  στο Πανθεσσαλικό;
Ποδηλατοδρόμιο  στο Πανθεσσαλικό;

Ποδηλατοδρόμιο  στο Πανθεσσαλικό;

Κατά πλειοψηφία απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για παραχώρηση σαράντα περίπου στρέμματα  στην απαλλοτριωμένη περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη έα Ιωνία Βόλου για τη δημιουργία ποδηλατοδρομίου,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ποδηλατοδρόμιο που θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αχ.Μπέος και συμπλήρωσε:  «Επίσημα θα ανακοινωθεί από τον περιφερειάρχη την ερχόμενη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου και αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες θα έλθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. επισήμανε ότι υπάρχει ποδηλατοδρόμιο στη Ρόδο για να του απαντήσει ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Απ. Γαλάτης, ότι αυτό πλέον είναι παλαιών προδιαγραφών και δεν χρησιμοποιείται.

Στην εισήγηση του θέματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι  αθλητικές εγκαταστάσεις, πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν και πόλο έλξης  για τους κατοίκους άλλων Δήμων της ευρύτερης περιοχής, καθώς η διοργάνωση αγώνων δημιουργεί επιπλέον ρεύμα αθλητικού τουρισμού στο Βόλο από όλη την κεντρική και όχι μόνο Ελλάδα.

Μετά από την επικοινωνία  του δημάρχου Βόλου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και κατόπιν δέσμευσής του για χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου εκ μέρους της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου  προτείνει την υλοποίηση του έργου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη έα Ιωνία Βόλου. Σύμφωνα με την αρχική πρόταση της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ποδηλατοδρόμιο θα είναι ένα ανοικτό στάδιο μήκους 175 μ, πλάτους 150 μ και εμβαδού 20.514 τ.μ. Η ειδική πίστα διαδρομών θα έχει συνολικό μήκος 333,33 μ. και πλάτος 7,5 μ. και θα εγγράφεται σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο μήκους 142 μ. και πλάτους 82 μ.

Για την ως άνω περιγραφόμενη κατασκευή απαιτείται χώρος 40 περίπου στρεμμάτων, ενώ ο πλήρης φάκελος της τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του έργου θα υποβληθεί  άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρέχοντας  τις  ακριβείς τεχνικές  προδιαγραφές που απαιτούνται, οι οποίες θα εκτιμηθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου».

Eπιφυλάξεις για παραχώρηση χώρου στην Πλ. Πανεπιστημίου
Εν τω μεταξύ, οι μειοψηφίες εξέφρασαν επιφυλάξεις  , για παραχώρηση χώρου στην Πλ. Πανεπιστημίου στην ΕΠΣΘ και της ΕΠΟ για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας κι αθλητισμού Απ. Γαλάτης, τόνισε ότι ο χώρος θα χρησιμεύσει για να γίνουν κάποιες παρουσιάσεις κι ασκήσεις τεχνικές.  «Κάποιες μικρές γενικές κινήσεις θα γίνουν. Είναι φολκλόρ και  ωραίο πράγμα για τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. έκανε λόγο για αναξιοπιστία της ΕΠΟ, την χαρακτήρισε «δολοφόνο» του ποδοσφαίρου και πρόσθεσε:  «δεν θέλω και δεν θα δώσω για οποιαδήποτε εταιρεία όπως είναι η ΕΠΟ που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Αυτά είναι για τα πανηγύρια κι όχι για την πλ. Πανεπιστημίου».

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος  ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά με την τοποθέτηση του κ. Γαργάλα στην ΕΠΟ.

Kόντρες  για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων στο Δήμο Βόλου 
Οι παρεμβάσεις και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων αποτέλεσαν πεδίο ς ααράθεσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Με αφορμή την υποβολή αιτήματος ένταξης της πράξης του Δήμου Βόλου, “Προσθήκη κατ' επέκταση και καθ' ύψος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου” στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν είχε κανένα σχεδιασμό.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς, είπε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε αυτή την κατάσταση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην παράταξη του κ. Νάνου. «Δεν ήταν ο Κουντούρης κι ο Βαλαχής εδώ; Κι έρχεστε τώρα να κάνετε κριτική; Έχετε βαρύτατες ευθύνες. Δεν κοιτάξατε τις ανάγκες του λαού» τόνισε.
Απαντώντας ο Απ. Νάνος κατηγόρησε τον Δήμο ότι γέμισε κοντέινερ τα σχολεία και πρόσθεσε: “Προεκλογικά λέτε ότι θα φτιάξετε σχολείο. Όπου υπήρχαν κομμουνιστές δήμαρχοι έκαναν τις πόλεις αγνώριστες. Εσείς το μόνο που κάνατε ήταν να οδηγήσετε τα σχολεία στα κοντέινερ. Με την σας έχετε οδηγήσει την πόλη σε απόγνωση», ενώ κάλεσε τα λαϊκά νοικοκυριά να στηρίξουν το ψηφοδέλτια του . Κλείνοντας  είπε: «Τελειώνετε την θητεία σας με κοντέινερ».
Ο αντιδήμαρχος Θαν. Θεοδώρου, εξήγησε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε χάος και προσπαθεί να το διαχειριστεί, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος έχει υποβάλλει τέσσερις από το πρόγραμμα Φιλόδημος ύψους 1.400.000 ευρώ, έγκριση για να ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ,   πρόταση για το 27ο δημοτικό σχολείο ύψους 1.800.000 ευρώ κ.α.
Ο Αχ. Μπέος συμφώνησε με την τραγική κατάσταση να γίνονται μαθήματα σε κοντέινερς, είπε ότι η εικόνα αυτή συναντάται σε τριτοκοσμικές χώρες , αλλά δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ τόνισε ότι η Δ.Α. κατασκεύασε και επισκεύασε 20 τουαλέτες σε σχολεία.
Μουσείο Αργούς
Όσον αφορά στην οριστική παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης για το Μουσείο της Αργούς, ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας  Τ. Δουλόπουλος, διευκρίνισε ότι δεν είχε απαντήσει στην πρόταση που του έγινε από τον δήμαρχο κι ως εκ τούτου όταν ανακοινώθηκε ότι απομακρύνεται από την Επιτροπή ο ίδιος δεν είχε δώσει καμία απάντηση.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστέρησε πέντε χρόνια να αποδεχτεί τα στοιχεία του διαγωνισμού και συμπλήρωσε: «Αυτό  έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων σας. Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια να λοιδορηθούν άνθρωποι, ο διαγωνισμός, το μουσείο για νά ‘ρθουμε σήμερα να κάνουμε την παραλαβή μελέτης που έπρεπε νά ‘χει τελειώσει από τον πρώτο χρόνο θητείας σας. Καλώς ήρθε γιατί κάποτε κι αυτή η δράση θα γίνει και δεν θα είστε εσείς που θα το κάνετε».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση