Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ποδήλατα για δωρεάν μετακίνηση και αναψυχή στη πόλη του Βόλου
Ποδήλατα για δωρεάν μετακίνηση και αναψυχή στη πόλη του Βόλου

Ποδήλατα για δωρεάν μετακίνηση και αναψυχή στη πόλη του Βόλου

Με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014 -2020

Με 137 νέα ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα εκ των οποίων τα 3 είναι για άτομα με Ειδικές Ανάγκες προμηθεύεται η πόλη του Βόλου με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του υ προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που περιλαμβάνει την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος διάθεσης ποδηλάτων.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι ο Βόλου να διαθέτει τα ποδήλατα προς χρήση δωρεάν στους δημότες για να μετακινούνται με οικολογικό τρόπο μέσα στην πόλη, αποφεύγοντας τη χρήση αυτοκινήτου.

«Σύγχρονες είναι οι που σκέφτονται διαφορετικά.  Σε με τον Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο Αχ. Μπέο προχωράμε στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που βοηθάει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης του Βόλου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με έργα που αλλάζουν την εικόνα των πόλεων μας περιορίζοντας την κυκλοφορία και μειώνοντας την ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων καθιστούμε τα κέντρα των πόλεων ασφαλή και ευχάριστα για όλους. Παράλληλα οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πέρα από την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, συμβάλλουν στον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Το σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων

Το σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, πρόκειται να παρέχεται δωρεάν και έρχεται να ολοκληρώσει το έργο της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι σταθμοί αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων θα χωροθετηθούν στα εξής σημεία: , Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, Παραλία, στις συμβολές Ιάσονος – Φιλελλήνων και Αντωνοπούλου- Αργοναυτών, στην περιοχή του ΟΣΕ – ΙΚΑ (Κουντουριώτου και Αλ. Παπαδιαμάντη), στην πλατεία Ελευθερίας, στην περιοχή του (Γκλαβάνη και Ερμού), στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας, στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (Πλαστήρα και Αθανασάκη).

Τι περιλαμβάνει

Θα εγκατασταθούν 10 σταθμοί αυτόματης διάθεσης συμβατικών ποδηλάτων, με ειδικές θέσεις όπου τα ποδήλατα θα κλειδώνονται ηλεκτρονικά, και πρόσθετες θέσεις διάθεσης ηλεκτρικών ποδηλάτων νέας τεχνολογίας, με ηλεκτρονικό κλείδωμα στην περιοχή βάσης, χωρίς να απαιτούνται ειδικές θέσεις κλειδώματος.

Οι σταθμοί διάθεσης ποδηλάτων χωροθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως σημεία μετεπιβίβασης κοινού, χώρους στάθμευσης περιφερειακά του υ και στρατηγικά σημεία όπου εκτιμάται ότι θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση ποδηλατών (διοικητικά και εμπορικά κέντρα, εκπαιδευτικά κτίρια, πολιτιστικοί χώροι κ.α.)

Οι σταθμοί θα λειτουργούν καθημερινά όλο το 24ωρο, παρέχοντας ελευθερία στις μετακινήσεις ημέρα και νύχτα.

Σε εμφανείς θέσεις θα αναρτηθούν πληροφοριακοί χάρτες της πόλης με τα σημεία των θέσεων των σταθμών καθώς και του δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Κάθε σταθμός θα περιλαμβάνει δώδεκα (12) θέσεις ηλεκτρονικού κλειδώματος συμβατικών ποδηλάτων και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείται ως περιοχή βάσης ηλεκτρονικού κλειδώματος με χρήση ειδικού λογισμικού για μέχρι δέκα (10) ηλεκτρικά ποδήλατα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση