Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι
Πλήθος κόσμου στη  Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι

Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι

Πλήθος κόσμου  συμμετείχε πόψε  στη στην Πλατεία  Διμηνίου και γεύθηκαν ν το τοπικό, ποιοτικό καλοκαιρινό φρούτο, προσφορά των παραγωγών της περιοχής, ενώ έφαγαν και χόρεψαν με τους ήχους και τα τραγούδια  της ορχήστρας.

Απόψε  στην κορύφωση της γιορτής, πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό -λαϊκό πανηγύρι με την ορχήστρα του Σπύρου Μητρούλια, την οποία προσκάλεσε ο τοπικός σύλλογος και πουλήθηκαν  εδέσματα “τσιμπημένα” σε περίοδο οικονομικής κρίσης (π.χ. 2 το ένα τεμάχιο καλαμάκι) .

Ωστόσο  οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη βραδιά και αρκετοί χόρεψαν με την ψυχή τους.

Το πεπόνι του Διμηνίου θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η γιορτή πραγματοποιείται για 15η συνεχόμενη χρονιά και υλοποιείται σε συν των Δήμου Βόλου, Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών.

Οι διήμερες εκ ξεκίνησαν την  Παρασκευή 28/7  και ο Σύλλογος Διμηνίου  παρουσίασε  τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο το Νίκο Παλιούρα, ενώ  παρουσίασαν τη χορευτική τους δραστηριότητα και οι: Όμιλος Ερευνών Πηλίου, Σύλλογος Νηλείας «Ο Κένταυρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών «Τερψιχόρη». Πρόκειται για μία γιορτή πλημμυρισμένη με μουσικές και χρώματα, με χορευτικές φιγούρες και εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές τις οποίες συντηρούν οι σύλλογοι στις ιματιοθήκες τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του  1984 και αποτελείται από 200 μέλη. Στο δυναμικό του έχει 3 τμήματα χορού, 2 παιδικά τμήματα και 1 ενηλίκων με χοροδιδάσκαλο τον  Νίκο Παλιούρα. Και τα τρία χορευτικά τμήματα έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ παραδοσιακών χορών τόσο στο εσωτερικό όσο και το . Ακόμη,  στον πολιτιστικό σύλλογο Διμηνίου δραστηριοποιείται και τμήμα καράτε με ειδικότητα στην τεχνική σίτοκαν.

"Αλιεύοντας" την είδηση