Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Πλημμύρισε απόβλητα το παρκάκι στα Αστέρια Αγριάς
Πλημμύρισε απόβλητα το παρκάκι στα Αστέρια Αγριάς

Πλημμύρισε απόβλητα το παρκάκι στα Αστέρια Αγριάς

 

 

Πλημμύρισε απόβλητα το παρκάκι στα Αστέρια Αγριάς, που το είχε αναμοφώσει η δημοτική αρχή Βόλου.

 

Η Περιβαλλοντική Πρωτοωουλία Μαγνησίας τονίζει για το θέμα: ” Όσοι άτυχοι περνούν από εκεί κλείνουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου από τη δυσοσμία. Όσο για τους άτυχους περίοικους, άστα να πάνε. Νομίζουν ότι κοιμούνται μέσα σε βόθρο.

 Όπως το είχαμε περιγράψει παλιά έτσι είναι. Δηλαδή σαν τους τάφους που απέξω είναι «κούκλα» και από μέσα πανούκλα.

Η επιμονή και η «μαγκιά» του κ. Μπέου πληρώνεται από τους κατοίκους των Αστεριών.

Όσοι μάλιστα τον ψήφισαν και θα είναι πολλοί, τώρα «τα παράπονα στο… δήμαρχο». Που δεν δέχτηκε να μετατοπίσει το των ακαθάρτων της Αγριάς, μόλις 100 μέτρα πιο εκεί, δίπλα στην ΕΛΙΝ, παρά τη συνηγορία της τότε  υφυπουργού κ. Χρυσοβελώνη.

Ένα λοιπόν, σημείο αναφοράς και αναψυχής για τους κατοίκους των Αστεριών έχει καταντήσει σημείο αποφυγής. Προς δόξαν της Δημοτικής μας Αρχής. Εύγε.

Πρόταση: Να μετακομίσει εκεί ο κ. Μπέος έστω και για ένα 24ωρο.”

Για το Αναύρου

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί ότι η πρόθεση του Δήμου Βόλου να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Αναύρου, θα πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε και να εκφράσουν και ιδέες που θα βοηθήσουν τους μελετητές του έργου, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, λειτουργικά και αισθητικά.

Αυτό μπορεί να γίνει στην αρχική φάση σχεδίασης, με δημόσια διαβούλευση που θα ανακοινωθεί έγκαιρα από τους υπεύθυνους.

Η ΠΠΜ πιστεύει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί και να διευρυνθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του μετώπου κατά το παράδειγμα της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο τμήμα από το Ξενία μέχρι τον Αγ.Κων/νο, ώστε ο νέος σχεδιασμός να ενοποιήσει χώρους με παρόμοιες χρήσεις, ένθεν και ένθεν του Ξενία, διασφαλίζοντας την συνέχεια και την προσβασιμότητα.

Η απόφαση για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ξενία θα επιβαρύνει τον χαρακτήρα της περιοχής από το πρόσθετο φορτίο που θα επέλθει από κτίρια, οχήματα και υπηρεσίες που θα προκύψουν.

Επίσης περιορίζει τον ελεύθερο και κοινόχρηστο χώρο, που θα στερηθούν οι και μάλιστα σε μια πόλη με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και ελλιπές .

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να απαλυνθεί αν η περίφραξη του ξενοδοχείου, προς την πλευρά της θάλασσας, μετατοπιστεί προς τα μέσα, παράλληλα προς την ακτογραμμή, αποδίδοντας κοινόχρηστη ζώνη με διαπλάτυνση για την ασφαλή και άνετη διέλευση των πολιτών.  Μπορεί μάλιστα να δημιουργηθούν τρεις λωρίδες για χρήση, άθλησης, ποδηλασίας και πεζοπορίας.

Η ΠΠΜ θα είναι παρούσα σε μια τέτοια προσπάθεια και θα συμβάλει μεταφέροντας την εμπειρία και τη γνώση της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στους κόλπους της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση