Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Πιστοποίηση εθελοντών στη δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία
Πιστοποίηση εθελοντών στη δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία

Πιστοποίηση εθελοντών στη δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία

Πιστοποίηση εθελοντών στη δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Την πιστοποίηση έλαβαν  21 εθελοντές  από τον διοικητή  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο  Χαράλαμπο  Πόζογλου.

Τις βεβαιώσεις πιστοποίησης για τη δασοπροστασία και τη δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση, μετά από 15 ημερών με τους πυροσβέστες, έλαβαν εθελοντές και εθελόντριες τεσσάρων εθελοντικών ομάδων.

Πρόκειται για εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) και του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού.

Τους εθελοντές υποδέχτηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου,  που τόνισε ότι οι εθελοντές είναι συνεργάτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βοηθούν στο έργο τους στην αντιπυρική περίοδο που οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ο κ. Πόζογλου αναφέρθηκε στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και εκ μέρους των εθελοντών, λέγοντας ότι επιτυχή επέμβαση σε ένα συμβάν δεν είναι μόνο η γρήγορη προσέγγιση και καταστολή της πυρκαγιάς, αλλά και η ασφαλής επιστροφή όλων των εμπλεκομένων.

Οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ν. Μαγνησίας, έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, διάθεση για συμμετοχή στον αγώνα που δίνει η του Βόλου, κάθε καλοκαίρι, για την της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου αυτής της πανέμορφης γωνιάς της Ελλάδας.

Τέλος ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου  είπε ότι πέρα από την άμεση εμπλοκή σε ένα συμβάν για την προς βολή της πυρκαγιάς, την αποκάθαρση και τη φύλαξη, καθοριστικής σημασίας τομείς για τους εθελοντές είναι και η επιτήρηση των δασικών εκτάσεων με περιπολίες, όπως η μεταφορά υλικών στο σημείο της πυρκαγιάς, η βοήθεια στην ασφαλή προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων και ο αποκλεισμός από την κυκλοφορία ευαίσθητων δασικών περιοχών σε μεγάλο δίκτυο επικινδυνότητας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση