Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πήρε επίδομα ενοικίου η Χρυσοβελώνη ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός;
Πήρε επίδομα ενοικίου η Χρυσοβελώνη  ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός;

Πήρε επίδομα ενοικίου η Χρυσοβελώνη ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός;

Ακόμη ένα στέλεχος των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ευνοήθηκε από τη διάταξη που πέρασε το καλοκαίρι του 2015 στο Μνημόνιο η Τσίπρα.

Έτσι, μετά τους Ράνια Αντωνοπούλου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μάρδα, Παναγιώτη Σγουρίδη, το επίδομα ενοικίου έλαβε και η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ήταν εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αρμόδια για θέματα Μεταφορών από τις 24 Φεβρουαρίου του 2016 έως τις 5 Νοεμβρίου 2016.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση με τα επιδόματα ενοικίου, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ το επίδομα, καθώς διαθέτει σπίτι στα Μελίσσια, ενώ «κάρφωσε» την προκάτοχό του, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ρωτήστε την προηγούμενη, πληροφορήθηκα ότι εκείνη έπαιρνε το επίδομα, γι’ αυτό και είχαν προϋπολογιστεί τα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα στο ίδιο κανάλι εμφανίστηκε και η ίδια η κα Χρυσοβελώνη, που δήλωσε ότι εισέπραξε ως επίδομα ενοικίου το ποσό των 466,76 ευρώ από τον Απρίλιο του 2016. Σύμφωνα με την ίδια ενημερώθηκε για το επίδομα από την οικονομική υπηρεσία υπάλληλοι της οποίας την ρώτησαν αν έχει σπίτι στην Αθήνα. «Όταν τους είπα όχι (σ.σ. η κυρία Χρυσοβελώνη ζει στο Βόλο) μου είπαν ότι δικαιούμαι αυτό το επίδομα και κανείς δεν μου είπε – και δεν το προβλέπει και ο νόμος – ότι υπάρχει προϋπόθεση εισοδηματικών κριτηρίων» πρόσθεσε.

Το στέλεχος των ΑΝΕΛ συμπλήρωσε, επίσης, ότι πήρε 133 ευρώ για το Νοέμβριο, καθώς μέχρι τις 4 Νοεμβρίου ήταν στη θέση του υφυπουργού.

«Τα περιουσιακά μου στοιχεία στην Αθήνα είναι 12,50% εξ αδιαιρέτου σε καταστήματα από κληρονομιά. Από τη στιγμή που υπήρχε η ο νόμος, το αξιοποίησα» συνέχισε η ίδια για το θέμα του επιδόματος.

Χρυσοβελώνη: Δεν υπάρχει κανένα ηθικό ζήτημα

Εξάλλου, σε επικοινωνία που είχε αργά χθες το βράδυ η «Μαγνησία» με την πρώην υφυπουργό, η κα Χρυσοβελώνη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι έλαβε για ένα διάστημα το επίδομα ενοικίου καθώς είναι κάτοικος Βόλου και δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν κάτι που προβλέπονταν από τη νομοθεσία. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν το έλαβε για το σύνολο της θητείας της στο υπουργείο αλλά μόνο για τους έξι μήνες από τους οκτώ που ήταν υφυπουργός.

«Έμενα και στο Caravel και πλήρωνα με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει η των Ελλήνων με το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία των Βουλευτών από την περιφέρεια. Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές» τονίζει η πρώην υφυπουργός.

Όπως ανέφερε η κα Χρυσοβελώνη η μόνη περιουσία που διαθέτει στην Αθήνα, είναι ποσοστό 12,5% συνιδιοκτησίας σε κάποια καταστήματα που προέρχονται από κληρονομιά της μητέρας της και επ’ πουδενί δεν έχει άλλο ακίνητο όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως κατοικία.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ηθικό ζήτημα που να αφορά στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, η κα Χρυσοβελώνη είναι ξεκάθαρη πως «δεν υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε το θελήσει, ότι από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική η εισοδηματική της κατάσταση έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πηγή: thecaller.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση