Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πικετοφορία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
Πικετοφορία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Πικετοφορία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

αλληλεγγύης στους και μετανάστες  διοργανώνουν 12 ταξικά Σωματεία, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου  στις 18.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε  σήμερα στο ΕΚΒ  η ταμίας του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Χρυσούλα Τασολάμπρου, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πικετοφορία και έστειλε μήνυμα προς τους γονείς των σχολείων που θα φοιτήσουν , να αποξενώσουν  τις φασιστικές απόψεις που προσπαθούν να επιβάλλουν ορισμένοι για να στρέψουν τους γονείς εναντίον των προσφύγων.

Για τους 60 , μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ζητούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ, να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στη στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση και θέρμανση. Ακόμη, να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική τους , με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, πρόσκληση του απαραίτητου προσωπικού με ιδιαίτερη μέριμνα για της , τα ΑμεΑ και τα μικρά παιδιά και να φύγουν από τις εγκαταστάσεις Μόζας οι .

Ακόμη κάλεσε σε μαζικές συγκεντρώσεις στην υποδοχή των παιδιών των προσφύγων στα , την πρώτη μέρα των μαθημάτων, αποτρέποντας τις φιέστες μίσους των εθνικιστών.

Τα Σωματεία διεκδικούν να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες, που εγκλωβίζουν 60.000 πρόσφυγες στην , καμία εμπλοκή της ς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με καμία παραχώρηση στρατιωτικής βάσης και να δοθεί η δυνατότητα γρήγορης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και προώθησής τους  στις χώρες που θέλουν.

Τέλος, ζητούν άμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και να εξασφαλιστούν οι όροι και προϋποθέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση