Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Περιβαλλοντικό πιστοποιητικό για την ΟΛΒ Α.Ε.
Περιβαλλοντικό πιστοποιητικό για την ΟΛΒ Α.Ε.

Περιβαλλοντικό πιστοποιητικό για την ΟΛΒ Α.Ε.

 

Ο Οργανισμός Λιμένος , έλαβε το πιστοποιητικό PERS (Port Environmental Review System), διαμέσου του ECOPORTS του Οργανισμού ESPO (European Sea Port Organization) για δύο χρόνια, μέχρι τον Απρίλιο του , με φορέα πιστος την Lloyd's Register Rotterdam.

Το EcoPorts, είναι η κύρια περιβαλλοντική πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού λιμενικού τομέα. Ξεκίνησε από έναν αριθμό ενεργών δραστηριοποιούμενων λιμένων το 1997 και ενσωματώθηκε πλήρως στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) από το 2011. Η πρωταρχική αρχή των EcoPorts, είναι η ευαισθητο σχετικά με την προστασία του τος μέσω της συνεργασίας κι ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ λιμένων κι η βελτίωση περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το PERS (Port Environmental Review System) δεν ενσωματώνει μόνο τις κύριες γενικές απαιτήσεις αναγνωρισμένων προτύπων περιβαλλοντικής διαχείρισης, αλλά λαμβάνει επίσης υπόψη τις ιδιαιτερότητες των λιμένων. Το Port Environmental Review System (PERS) έχει καθιερώσει τη φήμη του ως το μοναδικό πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης του λιμενικού τομέα.

Το πρότυπο, βασίζεται στις συστάσεις πολιτικής του ESPO και δίνει στους σαφείς στόχους που πρέπει να επιδιώξουν.

Για να λάβει ένας λιμένας το πιστοποιητικό PERS, θα πρέπει να εφαρμόζει και να υιοθετεί κατάλληλα για την προστασία του τος ενώ και οι περιβαλλοντικές εκθέσεις που εκδίδει να επικοινωνούνται και να είναι προσβάσιμες στην τοπική και στους .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση