Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Περισυλλογές, στειρώσεις και υιοθεσίες αδέσποτων
Περισυλλογές,  στειρώσεις  και υιοθεσίες  αδέσποτων

Περισυλλογές, στειρώσεις και υιοθεσίες αδέσποτων

Στα δύο χρόνια του προγράμματος στο Δημοτικό Καταφύγιο Γλαφυρών 

 Το πρόγραμμα περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων σκύλων στο Δημοτικό Καταφύγιο Γλαφυρών κλεινει δύο χρόνια εφαρμογής και   ο ανάδοχος Ν.  Πολύζος έδωσε σήμερα στοιχεία, ενώ ενημέρωσε  ότι προωθείται νόμος που δεν δίνει καμία αρμοδιότητα στα Φιλοζωικά Σωματεία να περισυλλέξουν, να περιθάλψουν και να φροντίσουν αδέσποτα, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνεί .

Όπως ανέφερε στο διάστημα  των   δύο χρόνων έγιναν 900 περισυλλογές αδέσποτων σκύλων από το Πολεοδομικό Συγκρότημα και τις Δημοτικές Ενότητες ,  800 στειρώσεις, ενώ έγιναν 250 υιοθεσίες ζώων, ενώ σήμερα το Δημοτικό Καταφύγιο φιλοξενεί 80 σκυλιά (πολλά από τα οποία κουτάβια), που είναι διπλάσιος αριθμός από τα 40 που είναι η δυναμικότητά του.

Ο ίδιος  κατήγγειλε ότι εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με ιδιοκτήτες σκύλων άλλων περιοχών που αφήνουν στα όρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (περιφερειακός, κ.λπ.)

Επίσης τόνισε ότι το υπουργείο δεν συνεισφέρει οικονομικά στο Δήμο για την υλοποίηση του προγράμματος και ότι το που απαιτείται  ανέρχεται σε περίπου 150.000 € ετησίως και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το Δήμο Βόλου. Τα χρήματα αυτά αφορούν στη λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου, στη μισθοδοσία του προσωπικού, στα φάρμακα και στις τροφές.

Τέλος, ενημέρωσε  ότι προωθείται νόμος σύμφωνα με τον οποίο τα Φιλοζωικά Σωματεία δεν θα έχουν πλέον καμία αρμοδιότητα για να περισυλλέξουν, να περιθάλψουν και να φροντίσουν αδέσποτα, κάτι για το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε τους συνεργάτες των Φιλοζωικών Σωματείων και με το νόμο αυτό δεν δίνεται η δυνατότητα βοήθειας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση