Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Η Περιφέρεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας
Η Περιφέρεια  από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας

Η Περιφέρεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας

Ζητά διευκρινίσεις για το αν η ΑΓΕΤ διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό για καύση RDF

Διευκρινίσεις ζητά από το υπουργείο Περιβάλοντος-Ενέργειας η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το εάν έλεγξε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της ΑΓΕΤ για καύση RDF πριν τροποποιήσει τους περιβαλλοντικούς όρους, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας , που τόνισε ότι έγινε με τα νέα δεδομένα στην και τα αποτελέσματα αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Η κα. Κολυνδρίνη είπε ότι η των περιβαλλοντικών όρων είναι καθ’ ολοκληρία αρμοδιότητα του υπουργείου, που αλλάζει, τροποποιεί και εγκρίνει χωρίς να λαμβάνει υπόψη την άποψη της Περιφέρειας, ενώ στην περίπτωση της ΑΓΕΤ ούτε καν ενημέρωσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης ανέφερε ότι το υπουργείο είναι υπεύθυνο να ελέγχει αν και κατά πόσο υπάρχει ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός για την αδειοδότηση που δίνει. «Είναι οξύμωρο ένα υπουργείο περιβαλλοντικών όρων χωρίς να έχει ελέγξει τις προδιαγραφές και τα προαπαιτούμενα που αυτή η προϋποθέσει για τη λειτουργία του εργοστασίου», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που έκανε η υπηρεσία και οι οποίοι ήταν σύμφωνοι με τη νέα ΑΕΠΟ του υπουργείου, τέθηκε το ερώτημα στο υπουργείου κατά πόσο έχει ελέγξει αν ο μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει η ΑΓΕΤ είναι σύμφωνος με την καύση του RDF για την οποία αδειοδότησε τη , ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Για τους ελέγχους δήλωσε ότι αφορούν όλες τις , συμπεριλαμβανομένης και της ΑΓΕΤ είναι τακτικοί και γίνονται όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η έκθεση αυτοψίας, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, βγαίνει πάντα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και συμπεριλαμβάνει όλες τις εκθέσεις και τις αυτοψίες που έχουν γίνει το προηγούμενο έτος γιατί υπάρχουν και περιβαλλοντικοί όροι που πρέπει να αξιολογηθούν στο τέλος του έτους και το πρώτο τρίμηνο κάθε χρονιάς.

«Αυτό δεν έχει αλλάξει και δεν είναι κίνητρο για να γίνεται ένας που γίνεται πάντα», δήλωσε η κα. Κολυνδρίνη, που πρόσθεσε ότι πάντα ελέγχουν τα αρμόδια τμήματα Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κατά πόσο η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων συνάδει με τη λειτουργία της εκάστοτε βιομηχανίας και ανάλογα, όταν υπάρχουν παραβάσεις ή δεδομένα που δεν συμφωνούν με την ΑΕΠΟ, επιβάλλονται πρόστιμα και ανάλογα με την εφαρμόζεται η αντίστοιχη ρήτρα.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι γεγονός που επισημαίνουμε συνεχώς και αφορά όλες τις υπηρεσίες και όχι μόνο αυτές που κάνουν τους ελέγχους, ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι υπάλληλοι είναι πολύ λίγοι, σε σχέση με τις ανάγκες που έχει ο νομός, αλλά παρόλα αυτά και μ’ αυτό το προσωπικό γίνεται προσπάθεια για να γίνει ότι είναι καλύτερο δυνατόν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση