Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πενήντα συμβασιούχους θα προσλάβει η ΔΕΥΑΜΒ
Πενήντα συμβασιούχους θα προσλάβει η ΔΕΥΑΜΒ

Πενήντα συμβασιούχους θα προσλάβει η ΔΕΥΑΜΒ

Πενήντα άτομα με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας 8 μηνών θαπροσλάβει η ΔΕΥΑΜΒ με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ όπως έγινε γνωστό οι συμβάσεις των οκταμηνιτών που ήδη απασχολούνται στην επιχείρηση, λήγει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Αρ. Σαββάκη , η ΔΕΥΑΜΒ θα ενισχυθεί και με 32 άτομα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, ενώ ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Ειδικότερα οι προσλήψεις αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες: Δύο Χημικοί Π.Ε., ένας Βιολόγος Π.Ε., δύο Πολιτικοί Μηχανικοί Π.Ε., ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Π.Ε., ένας Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε., δύο Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε., τέσσερεις Πολιτικοί Μηχανικοί Τ.Ε, ένας Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε., δύο Λογιστικής Τ.Ε., ένας Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε., τρεις Ηλεκτρολόγοι Δ.Ε., δύο Πρακτικοί Μηχανικοί Δ.Ε., ένας Ηλεκτροσυγκολλητής Δ.Ε., έξι Υδραυλικοί Δ.Ε, έξι Διοικητικοί Δ.Ε., ένας Τεχνίτης Οχημάτων Δ.Ε., ένας Ελαιοχρωματιστής Δ.Ε., δεκατρείς Εργάτες Υ.Ε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ έχουν ζητηθεί και μόνιμες προσλήψεις από το Υπουργείο αλλά δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση.

Στέρεψαν οι γεωτρήσεις;

Εν τω μεταξύ, αναστέλλονται οι νέες παροχές σε κλειστά δίκτυα ς της ΔΕΥΑΜΒ λόγω του ότι οι γεωτρήσεις έχουν στερέψει. Αυτό αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού Άρδευσης καθώς υπάρχουν πολλά θέματα που δεν είχαν προβλεφθεί στον ισχύοντα.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, το τμήμα ς από τη σύστασή του μέχρι σήμερα έχει δεχθεί 58 αιτήσεις νέων παροχών στις δημοτικές κοινότητες . Αγχιάλου και Αισωνίας. Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύνδεση νέας παροχής κυρίως εξαιτίας της υπεράντλησης νερού που παρατηρείται στις περιοχές αυτές από παράτυπες συνδέσεις προηγούμενων ετών, με κίνδυνο να στερέψουν και τα τελευταία αντλιοστάσια.

Στη δημοτική ενότητα έας Αγχιάλου και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Μικροθηβών υπήρχαν τρία αντλιοστάσια για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών. Την τρέχουσα αρδευτική περίοδο η παροχή της γεώτρησης στη θέση Κάτω Μάνες μειώθηκε από 100 m3 /ώρα σε 40 m3/ώρα και η παροχή στη νέα γεώτρηση Παρκινγκ μειώθηκε από 60 m3 /ώρα σε 30 m3/ώρα.

Στην τοπική κοινότητα Διμηνίου υπήρχαν οχτώ αντλιοστάσια, εκ των οποίων τα τρία έχουν στερέψει και λειτουργούν τα πέντε (Τετζεράκη, Μπαλτά, Μάιρα Βράχο, Βόθωνας και Κάκαβος), τα οποία όμως είναι ανεπαρκή για τα δίκτυα που τροφοδοτούν και την περίοδο του Αυγούστου δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.
Στην τοπική κοινότητα Σέσκλου υπήρχαν έξι γεωτρήσεις εκ των οποίων λειτουργούν οι τρεις και μια υπολειτουργεί.

Μέσω του έργου «Συντήρηση Γεωτρήσεων» θα ελεγχθούν οι γεωτρήσεις ώστε την επόμενη αρδευτική περίοδο να γίνουν ενέργειες για να αποκατασταθεί το δυναμικό υδροδότησης ενώ καλύτερη εικόνα θα δώσει η διαχειριστική μελέτη που εκπονείται. Όπως τόνισε ο κ. Σαβάκης το μέτρο είναι προσωρινό.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι έξι τοπικές κοινότητες έχουν αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ και δεν ανταποκρίνονται στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για τις τοπικές κοινότητες Μακρινίτσας, Πορταριάς, Κατηχωρίου, Αγριάς, Δράκειας και Αγίου Βλασίου.

Ο Κανονισμός Άρδευσης

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκαν ενστάσεις καταναλωτών που κατατέθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ για θέματα άρδευσης, όπως ότι δεν υπάρχει νερό άρδευσης για υδροδότηση, άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν αρδεύουν, ότι το υδρόμετρό τους είναι θαμμένο ή χαλασμένο. Όπως επισήμανε ο κ. Σαββάκης, επειδή ο Κανονισμός άρδευσης δεν δίνει λύσεις και απαντήσεις στα θέματα αυτά, θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις. Επιπλέον ανέφερε ότι θα έλθουν για στο Δ.Σ. της επιχείρησης οι αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στον Κανονισμό για να προβλέπει όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Έλεγχος στη μισθοδοσία εργαζομένων

Τέλος τη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ του έτους 2012 θα “ξεσκονήσει” ορκωτός λογιστής, στο πλαίσιο εφαρμογής της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, οι εργαζόμενοι να πάρουν αναδρομικά τα που τους περικόπηκαν στο πλαίσιο μνημονιακών υποχρεώσεων. Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΑΥΜΒ στη σημερινή του συνεδρίαση, που δεν έκανε αποδεκτό αίτημα του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων Φ. Ζεμπέογλου, η επιχείρηση να δίνει κάθε μήνα στους εργαζόμε ένα ποσό έναντι, έως ότου γίνει η “εκκαθάριση”.

Όπως εξήγησε ο Άρης Σαββάκης, ο ορκωτός λογιστής θα ελέγξει αποκλειστικά τη μισθοδοσία εκείνης της χρονιάς καθώς σε αυτή θα βασιστεί η επιχείρηση για να κάνει τους υπολογισμούς των χρημάτων που οφείλονται στους εργαζόμενους. “Ήδη έχουν περάσει 15 μήνες από της έκδοσης της απόφασης του Εφετείου και ακόμη δεν την έχουμε εφαρμόσει. Κρίνεται αναγκαίο πρώτο να γίνει εξακρίβωση του υπολογισμού του μισθού του κάθε εργαζόμενου το 2012 και μετά να προχωρήσουμε. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να είμαστε ακριβείς” τόνισε.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. Βάϊος Ζεμπέογλου υπέβαλλε το αίτημα να δίνονται στους εργαζόμενους έναντι κάποια έως ότου ολοκληρωθεί ο , αίτημα που στήριξε και το μέλος του Δ.Σ. κ. Πατέρας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για απόφαση που μπορεί να ληφθεί, εφόσον ήδη το Δ.Σ. έχει πάρει απόφαση επί προεδρίας Απ. Γαλάτη να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου.
Ο νομικός της επιχείρησης εξήγησε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, έγιναν μεγαλύτερες από ό,τι πρέπει περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων κι αυτό οφειλόταν σε εσφαλμένη ερμηνευτική εγκύκλιο υπουργείου και ακολούθησαν αποφάσεις δικαστηρίων. “Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμείβονται με το μισθολογικό καθεστώς που ίσχυε τον Οκτώβριο του 2012.Θα πρέπει να γίνει σωστός υπολογισμός με βάση την προσωπική εργασιακή κατάσταση του καθενός. Και επειδή τα ποσά είναι πολύ υψηλά πρέπει να ελεγχθούν και μετά να προσδιοριστεί το ποσό που θα πρέπει να πληρώνονται σήμερα οι εργαζόμενοι και τα αναδρομικά”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση