Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας
Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας

Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας

Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου , τα οποία σήμερα δεν κατοικούνται, έγινε από  φοιτητές του Μεταπτυχιακού τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Θεσσαλίας την Πέμπτη 6 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 23:00, στην έδρα του του Πολιτιστικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου, στο πρώην Γαλάνη.

Οι ομάδες των μελετητών, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι μηχανικοί αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί, υπομηχανικοί και διακοσμητές έδειξαν με τις προτάσεις τους την αγάπη με την οποία προσέγγισαν τα εγκαταλειμμένα κτήρια, την κατανόηση της λειτουργίας των συγκροτημάτων του οικισμού, τον σεβασμό στο και το ύφος του οικισμού και την επάρκεια των γνώσεων που κατέχουν, παρουσιάζοντας τις δημιουργικές και λειτουργικές προτάσεις τους.

Οι καθηγητές του Π.Θ. εξήγησαν  ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ώστε να μελετηθεί το σύνολο του οικισμού, καθώς και οι κοινόχρηστοι , τα καλντερίμια και οι δρόμοι εντός του οικισμού για να γίνουν προτάσεις επανάχρησης του συνόλου του.

Από νωρίς το απόγευμα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος ανέπτυξαν τις προτάσεις τους σε μακέτες στην αυλή του ελαιοτριβείου , τις οποίες θαύμασαν  οι παρευρισκόμενοι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν   και καταγόμενοι απ’ το , αρχιτέκτονες μηχανικοί, φίλοι του Παλιουρίου και εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια   ακολούθησε συζήτηση και μπουφές .
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Θ. παρουσίασαν τις προτάσεις τους συνεπικουρύμενοι  από τον  καθηγητή Αρχιτεκτονικής Κων. Αδαμάκη τους  διδάσκοντες Δημ. Φιλιπιτζή, Μαρία Βροντίση, Κων. Μανωλίδη, Κατερίνα  , Κορνηλία Ζαρκιά, Ιω. Νασιούλα και τη γραμματέα  του τμήματος   Αρχοντή Ιωάννου .

Γενική Συνέλευση
Εν τω μεταξύ, ο Πολιτιστικός- Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» πραγματοποιεί Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα γραφεία του συλλόγου, στο Γαλάνη.

Μάλιστα καλεί  τα μέλη και τους φίλους να μετάσχουν.

Στη Γ.Σ. θα αναπτυχθούν τα θέματα:
1) Διοικητικός και οικονομικός Απολογισμός έτους 2018
2) Ενημέρωση Διαφόρων θεμάτων
3) Προϋπολογισμός 2019,2010

Όπως αναφέρεται,  στη Γενική Συνέλευση μπορούν να πάρουν μέρος τα εγγεγραμμένα μέλη καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν την ίδια μέρα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους επισκέπτες υγείας των μονάδων του πρώην ΙΚΑ … - https://t.co/Ekbfs8BdT6 -

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας - https://t.co/imhtkFHkrF -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο διαδικτυακό Forum για τον Τουρισμό New Deal Europe 2021 - https://t.co/vNHhnTDzVd -

"Αλιεύοντας" την είδηση