Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας
Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας

Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας

Παρουσίαση προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού Παλιουρίου Μαγνησίας , τα οποία σήμερα δεν κατοικούνται, έγινε από   του Μεταπτυχιακού τμήματος της ς Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Πέμπτη 6 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 23:00, στην έδρα του του Πολιτιστικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου, στο πρώην ελαιοτριβείο Γαλάνη.

Οι ομάδες των μελετητών, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι μηχανικοί αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί, υπομηχανικοί και διακοσμητές έδειξαν με τις τους την αγάπη με την οποία προσέγγισαν τα εγκαταλειμμένα κτήρια, την κατανόηση της λειτουργίας των συγκροτημάτων του οικισμού, τον σεβασμό στο περιβάλλον και το ύφος του οικισμού και την επάρκεια των γνώσεων που κατέχουν, παρουσιάζοντας τις δημιουργικές και λειτουργικές τους.

Οι καθηγητές του Π.Θ. εξήγησαν  ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ώστε να μελετηθεί το σύνολο του οικισμού, καθώς και οι , τα καλντερίμια και οι δρόμοι εντός του οικισμού για να γίνουν προτάσεις επανάχρησης του συνόλου του.

Από νωρίς το απόγευμα οι μεταπτυχιακοί του προγράμματος ανέπτυξαν τις προτάσεις τους σε μακέτες στην αυλή του ελαιοτριβείου , τις οποίες θαύμασαν  οι παρευρισκόμενοι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  κάτοικοι και καταγόμενοι απ' το Παλιούρι, αρχιτέκτονες μηχανικοί, φίλοι του Παλιουρίου και εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια   ακολούθησε συζήτηση και μπουφές .
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Θ. παρουσίασαν τις προτάσεις τους συνεπικουρύμενοι  από τον  καθηγητή ς Κων. Αδαμάκη τους  διδάσκοντες Δημ. Φιλιπιτζή, Μαρία Βροντίση, Κων. Μανωλίδη, Κατερίνα  Παπανάτσιου, Κορνηλία Ζαρκιά, Ιω. Νασιούλα και τη γραμματέα  του τμήματος   Αρχοντή Ιωάννου .

Γενική Συνέλευση
Εν τω μεταξύ, ο - Αναπτυξιακός «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» πραγματοποιεί Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12 Ιουνίου και 19:00 στα γραφεία του συλλόγου, στο ελαιοτριβείο Γαλάνη.

Μάλιστα καλεί  τα μέλη και τους φίλους να μετάσχουν.

Στη Γ.Σ. θα αναπτυχθούν τα θέματα:
1) Διοικητικός και οικονομικός Απολογισμός έτους 2018
2) Ενημέρωση Διαφόρων θεμάτων
3) Προϋπολογισμός 2019,2010

Όπως αναφέρεται,  στη Γενική Συνέλευση μπορούν να πάρουν μέρος τα εγγεγραμμένα μέλη καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν την ίδια μέρα.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση