Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Παρεμβάσεις σε κτήρια και δρόμους του Βόλου
Παρεμβάσεις σε κτήρια και  δρόμους του Βόλου

Παρεμβάσεις σε κτήρια και δρόμους του Βόλου

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της στέγης του κτιρίου Σπίρερ στην οδό Μικρασιάτων & Μακρινίτσης.

Οι εργασίες διήρκεσαν περίπου ένα μήνα και κατά τη διάρκεια τους έγινε ολική αποξήλωση της κεραμοσκεπής, κατόπιν τοποθετήθηκε λεπτή ελαστομερής υδρατμοπερατή μεμβράνη, νέα κεραμίδια γαλλικού τύπου και νέοι φεγγίτες αλουμινίου στις ίδιες θέσεις. Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 123.000,00€ ενώ η έκπτωση που δόθηκε είναι 62% περίπου.

Σημειώνεται ότι το κτίριο Σπίρερ είναι ένα διατηρητέο κτήριο του 1926 που σήμερα στεγάζει την Δ/νση Δόμησης, την Τεχνική Υπηρεσία, την Δ/νση Προγραμματισμού, την Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας καθώς και την κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης η αντικατάσταση της στέγης πραγματοποιήθηκε ώστε το κτίριο να αποκτήσει την στεγανότητα που χρειάζεται καθώς υπήρξαν προβλήματα εισροής βρόχινων νερών.

Εργασίες αποκατάστασης
στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Επίσης από την Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση των θέσεων πάρκινγκ έμπροσθεν του πρώην Αστυνομικού Τμήματος επί της οδού Αλεξάνδρας μεταξύ Κουμουνδούρου και . Πρόκειται για τρεις θέσεις πάρκινγκ για υπηρεσιακά οχήματα καθώς και 22 θέσεις για . Παράλληλα συνεχίζονται κι οι εργασίες αποκατάστασης των φθαρμένων οριοδεικτών σε όλη την πόλη του .

Παράλληλα μετά και την ασφαλτόστρωση της οδού Ταξιαρχών ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση και σήμανση, ώστε να είναι ασφαλής η κίνηση των οχημάτων.

Τέλος στην μεταλλική γέφυρα τύπου «Μπέλευ» στο ύψος του Αγίου Γερασίμου επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα η Τεχνική Υπηρεσία πραγματοποίησε εργασίες αντικατάστασης του ξύλινου καταστρώματος και βάφτηκε με λινέλαιο. Επισκευάστηκαν οι σιδερένιες απολήξεις εκατέρωθεν στα άκρα και πακτώθηκαν εκ νέου. Να αναφερθεί πως επρόκειτο για ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών της περιοχής που σήμερα ικανοποιείται καθώς οι τελευταίες εργασίες συντήρησης έγιναν πριν από είκοσι περίπου χρόνια.

Μετατροπή Αρχοντικού σε Νηπιαγωγείο

Εν τω μεταξύ, υπεγράφη σήμερα, Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, με τον ανάδοχο του σχετικού διαγωνισμού Σ. ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε., η σύμβαση του έργου “Μετασκευή Δημοτικού Κτιρίου (Αρχοντικό Δράκου) σε Νηπιαγωγείο (Φάση Β’ Αποπεράτωση)” για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νηπιαγωγείο Πορταριάς, που μετά την προσφερθείσα έκπτωση (54,85%) ο του έργου ανέρχεται στις 140.000 .
Σε ότι αφορά το κτίριο «Αρχοντικό Δράκου», πρόκειται για ισόγειο κτίσμα με υπόγειο, με συνολική κάλυψη 157,05 τ.μ. σε έκτασης 666,71 τ.μ. Οι εργασίες στη Β’ φάση του έργου, αφορούν τόσο στην ολοκλήρωση του κτιρίου όσο και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του.
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση