Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τον ακατάσχετο και τα POS
Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τον ακατάσχετο και τα POS

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τον ακατάσχετο και τα POS

Παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον ειδικό ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και τα προτα που ανακύπτουν από τις ασάφειες της Νομοθεσίας σχετικά με την υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικού αποδοχών καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα (σύστημα POS) απέστειλε το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σχετικό υπόμνημα παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστο Μπασδάνη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, κατά την παρουσία του στο Βόλο. Μάλιστα, ο κ. , αναγνώρισε τα προβλήματα που έχουν προκύψει και δήλωσε πως γίνονται οι σχετικές παρεμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, όπου παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, ο κ. Μπασδάνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του και να του εκθέσει τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, οι οποίοι από την 1η Φεβρουαρίου υποχρεούνται στην εγκατάσταση POS.

Ο κ. αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει και δήλωσε πως ήδη γίνονται κινήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις Τράπεζες, ώστε να θεσπίσουν τη μικρότερη δυνατή προμήθεια στη χρήση των τερματικών και των καρτών.

Ωστόσο, όπως έχει προκύψει και μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, με την συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων επαγγελματικών κλάδων (έμποροι, ξενοδόχοι, εστίαση κ.α.) περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από το μέτρο αυτό, απ' όσα λύνονται.

Τα βασικότερα εξ' αυτών είναι η μη θέσπιση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και η υψηλή προμήθεια που παίρνουν οι Τράπεζες και τα Τραπεζικά Ιδρύματα από την χρήση των POS.

Όπως, εξάλλου, τονίζεται και στην παρέμβαση του Επιμελητηρίου, η δημιουργία ειδικού επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού είναι όχι απλά επιβεβλημένη αλλά μονόδρομος τόσο για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο κείμενο της παρέμβασης προς τον Πρωθυπουργό αναφέρεται πως δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει ένας που θα εξαιρείται από τη διαδικασία ς, καθώς με την ολοένα αυξανόμενη χρήση του «πλαστικού χρήματος» το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μιας επιχείρησης θα καταλήγει αυτομάτως σε αυτόν, από τον οποίο ο επαγγελματίας θα πρέπει να καλύψει το σύνολο σχεδόν των εξόδων της επιχείρησής του (πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσία υπαλλήλων, πληρωμή μισθώματος, λογαριασμών ΔΕΚΟ, κ.λπ.

«Η τυχόν του λογαριασμού αυτού δε θα στερήσει απλά στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να καλύψει τα ως άνω αναφερόμενα λειτουργικά του έξοδα, αλλά θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της επιχείρησής του αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του θα καταλήγει σε παλαιότερες οφειλές προς Δ.Ο.Υ. και Ασφαλιστικά Ταμεία», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνεται πως ουσιαστικά και με βάση όσα ισχύουν σήμερα, υφίστανται δύο κατηγορίες πολιτών: αυτοί για τους οποίους ισχύει ακατάσχετος λογαριασμός (φυσικά πρόσωπα, δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι) και αυτοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη «δαμόκλειο σπάθη» της κατάσχεσης, δηλαδή οι επιχειρηματίες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το δεύτερο βασικό σημείο που θίγεται στην επιστολή του Επιμελητηρίου είναι η αδυναμία προμήθειας μηχανημάτων POS, κυρίως λόγω της παρουσίας πολλών επαγγελματιών στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Λόγω του κενού του νόμου, από τη μία ο επαγγελματίες υποχρεώνεται να προμηθευτεί σύστημα POS ωστόσο από την άλλη οι μπορούν να αρνηθούν να του το χορηγήσουν, με συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να μην μπορούν να προμηθευτούν τα εν λόγω μηχανήματα και να απειλούνται με πρόστιμα και λοιπές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, μέχρι και οριστικό κλείσιμο.

Σαν να μην ήταν αρκετά τα παραπάνω, οι υψηλές χρεώσεις τόσο για την προμήθεια των μηχανημάτων POS όσο και το λειτουργικό τους κόστος επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε πιστωτικό ίδρυμα καθορίζει ελεύθερα το κόστος αυτό, και κυρίως το ποσοστό προμήθειάς της, κυρίως ανάλογα με τον ετήσιο τζίρο που θα προέρχεται από τη χρήση του μηχανήματος, με σημαντική όμως επιβάρυνση του επιχειρηματία που σε τελικό στάδιο οδηγεί σε πραγματική μείωση των εσόδων του. Σε άμεση συνάφεια με το ως άνω ζήτημα είναι και οι υπερβολικές χρεώσεις των εταιρειών χορήγησης καρτών, ιδίως οι πιο γνωστές και εμπορικές, οι οποίες για κάθε συναλλαγή χρεώνουν προμήθεια που κυμαίνεται από το 1% μέχρι το 2,5-3%.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς τον Πρωθυπουργό – η επιστολή προς τον οποίο κοινοποιήθηκε επίσης στον Υπουργό Οικονομικών, το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, τους Βουλευτές Μαγνησίας, την ΚΕΕΕ και τα Επιμελητήρια της χς, είναι οι παρακάτω: Νομοθέτηση άμεσα Ειδικού Ακατάσχετου Επαγγελματικού Λογαριασμού, Να υποχρεωθούν τα πιστωτικά-τραπεζικά ιδρύματα με νομοθετική ρύθμιση να χορηγούν μηχανήματα POS σε όλους τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις χωρίς και χωρίς δικαίωμα άρνησης.

Να υποχρεωθούν τα πιστωτικά-τραπεζικά ιδρύματα με νομοθετική ρύθμιση να μη προβαίνουν σε χρέωση παροχής των μηχανημάτων POS, Να υποχρεωθούν τα πιστωτικά-τραπεζικά ιδρύματα με νομοθετική ρύθμιση σε ενιαία τιμολογιακή πολιτική, δηλαδή είτε σε ανώτατο ποσοστό 1% ανά συναλλαγή είτε προμήθεια 0,50€ ανά συναλλαγή σύμφωνα και με την σχετική απόφαση της ΕΚΤ και το δικαίωμα επιλογής να ανήκει αποκλειστικά στον επαγγελματία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση