Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Παρατήρηση της Πανσελήνου στην παραλία του Βόλου
Παρατήρηση της Πανσελήνου στην παραλία του Βόλου

Παρατήρηση της Πανσελήνου στην παραλία του Βόλου

Η Βόλου οργανώνει παρατήρηση της Πανσελήνου και των άλλων φωτεινών αντικειμένων του ουρανού, το βράδυ της Τρίτης, 14ης Ιουνίου και από 21:30 έως 23:30 στην παραλία του Βόλου.

Στη θέση όπου ελλιμενίζεται η «Αργώ» θα στηθούν τα διάφορα είδη τηλεσκοπίων των μελών της Εταιρείας από όπου οι προσερχόμενοι μπορούν να παρατηρήσουν σε μεγάλη μεγέθυνση τους κρατήρες, τις θάλασσες και τα όρη της Σελήνης συγχρόνως δε και να τα φωτογραφίσουν.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, κλήθηκε να σβήσει τους φανοστάτες της παραλίας, εκατέρωθεν της εκδήλωσης, ώστε να δημιουργηθεί σκοτάδι και να φανούν οι αστέρες του ουρανού για την παρατήρηση.

Εν τω μεταξύ η Εταιρεία ετοιμάζεται πυρετωδώς για το 21ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, το οποίο θα λειτουργήσει από την  Κυριακή 3η Ιουλίου έως την Παρασκευή 8η Ιουλίου, με το σύνθημα «Γίνε ερασιτέχνης αστρονόμος για μια βδομάδα», σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην της www.astronomos.gr.

Την έναρξή του θα σηματοδοτήσει η καθιερωμένη Ετήσια Πανελλήνια Αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, την οποία παρακολουθούν, όχι μόνο και Μαγνησιώτες αλλά και φίλαστροι από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα και τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες (4 έως 8 Ιουλίου 2022) η Εταιρεία σε με την ομάδα TALOS του Παν/μίου Θεσσαλίας, οργανώνουν Θερινό Σχολείο για τα παιδιά του Δημοτικού με ειδικές κατασκευές, και ειδικά θέματα που αφορούν την Αστρονομία (και όχι μόνο, αφού η ομάδα TALOS ειδικεύεται στην Ρομποτική και τα STEM). Τα παιδιά που επιθυμούν να εγγραφούν σ’ αυτό το πρόγραμμα μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην της Εταιρείας ή στην της ομάδας TALOS.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση