Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Παράταση χρόνου παράδοσης της μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου
Παράταση χρόνου  παράδοσης της μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου

Παράταση χρόνου παράδοσης της μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου

Παράταση κατά δύο μήνες περίπου αποφασίστηκε από τον Δήμο Βόλου, να δοθεί στον ανάδοχο που έχει αναλάβει την παράδοση της «Μελέτης στατικής επάρκειας σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου». Η συμβατική προθεσμία λήγει στις 3-2-2017 και η παράταση που δόθηκε είναι μέχρι 10-4-2017.

Η παράταση δόθηκε, σύμφωνα με εισηγητικό σημείωμα της αρμόδιας Υπηρεσίας προς την Οικονομική Επιτροπή, που έλαβε την σχετική απόφαση την περασμένη Παρασκευή, ο εντοπισμός των σιδηρών οπλισμών µε µη καταστροφικές μεθόδους (μεταβολή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, «ακτινογραφία»), σε αντίθεση µε την εμπειρία από παρόμοια έργα, δεν αποφέρει δόκιμα αποτελέσματα από τις πρώτες μετρήσεις, ιδιαίτερα στις δοκούς και τις πλάκες.

Σύμφωνα με την άποψη της Υπηρεσίας, πράγματι διαπιστώθηκε πρόβλημα στον εντοπισμό των σιδηρών οπλισμών µε µη καταστροφικές μεθόδους καθώς δεν αποφέρει δόκιμα αποτελέσματα από τις πρώτες μετρήσεις µε αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στη διαδικασία ανίχνευσης και καταγραφής σιδηρού οπλισμού και για η οποία καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου.

Κατά συνέπεια επαναλαμβάνεται η διαδικασία ανίχνευσης και καταγραφής διογκώνοντας το χρόνο του πρώτου σταδίου και µε δεδομένο ότι ο εντοπισμός και η καταγραφή των σιδηρών οπλισμών είναι απαραίτητο στοιχείο για τον έλεγχο στατικής επάρκειας των κτιρίων η παραπάνω εταιρεία αιτείται την παράταση προθεσμίας παράδοσης της μελέτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δέκα νέα θετικά κρούσματα κορωναϊού σε Βόλο και Λάρισα - https://t.co/6HOLysjbTS -

  • Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός στην Ευξεινούπολη - https://t.co/oWR27GwGCX -

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση