Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Παράσταση διαμαρτυρίας αυτοπασχολούμενων  έξω από την ΔΟΥ Βόλου
Παράσταση διαμαρτυρίας αυτοπασχολούμενων  έξω από την ΔΟΥ Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας αυτοπασχολούμενων  έξω από την ΔΟΥ Βόλου

Ζητούν στήριξη για να  επιβιώσουν

 

Παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από την ΔΟΥ Βόλου έκανε σήμερα το πρωί η επιτροπή αυτοαπασχολούμενων,  ζητώντας οικονομική στήριξη και προστασία της υγείας.

Οι αυτοαπασχολούμενοι της Μαγνησίας είναι στα όρια της εξαθλίωσης και  ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση, καθώς η πανδημία του κορωναϊού που ακολούθησε μετά τη δεκαετή κρίση φέρνει λουκέτα σε καταστήματα  και αυξάνει  την ανεργία.

Το μέλος του Δ.Σ. του κλαδικής Ομοσπονδίας Ταξί Δημήτρης Αδραχτάς, τόνισε ότι  ο τζίρος μειώθηκε ίσως και πάνω από 80%, οι βρίσκονται σε και οι ιδιοκτήτες βρίσκονται πολλές ώρες σε αναμονή, για ένα πενιχρό μεροκάματο.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι χωρίς στήριξη, καθώς οι επιστρεπτέες προκαταβολές δόθηκαν σε πολύ λίγους, λόγω των κριτηρίων που μπήκαν και γενικά η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ενώ πρόσθεσε: «Για να επιβιώσουμε, περνάμε πολλές ώρες στην πιάτσα και προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα με ένα πενιχρό μεροκάματο που πηγαίνουμε στις οικογένειές μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι με τη σημερινή παρέμβαση στην Εφορία, στέλνουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και ζητούν οικονομική στήριξη, γιατί τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης.

Στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι έμποροι αναφέρθηκε ο Δημήτρης Λούμας, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, τονίζοντας ότι τα προβλήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων όχι μόνο δεν έχουν τελειώσει, αλλά διογκώνονται καθημερινά.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πολλοί συνάδελφοι δεν άνοιξαν καν και έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους, κάτι που θα συμβεί και με την εστίαση όταν και όποτε ανοίξει.

Για τον λόγο αυτό οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν πιο μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους τα μέρα στήριξης που οφείλει να πάρει η κυβέρνηση», τόνισε.

Ο ίδιος  εξήγησε ότι λουκέτο βάζει ένα σημαντικό ποσοστό μικρομάγαζων, που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και δεν άνοιξε καν, ενώ για την εστίαση είπε ότι περίπου 30% των καταστημάτων δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Οι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν , πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Επίσης, ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 €. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 €, από το οικονομικό έτος 2019, και τέλους επιτηδεύματος και των έμμεσων φόρων.

Επιπλέον  ζητούν των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση, κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α, απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

 

Τέλος, ζητούν χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση