Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Παρακαλάει την κυβέρνηση τώρα ο Αχ. Μπέος να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ
Παρακαλάει την κυβέρνηση τώρα ο Αχ. Μπέος να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ

Παρακαλάει την κυβέρνηση τώρα ο Αχ. Μπέος να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ

Με επιστολή του προς το νέο υπ. Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου που κοινοποιείται και προς τους υπ. Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτση, την υφ. Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τους βουλευτές Μαγνησίας, ο δήμαρχος Βόλου θέτει το θέμα της πιθανής χρεοκοπίας της ΔΕΥΑΜΒ και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα έχει για την πόλη εξ’ αιτίας των παράνομων και ληστρικών-όπως τις χαρακτηρίζει- απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ, που νομιμοποιούνται με δικαστικές αποφάσεις που δεν μπαίνουν στην ουσία του θέματος και την ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.

Ο κ. Μπέος απευθύνει προς τον υπουργό Δικαιοσύνης έκκληση, «όπως στο πλαίσιο των θεσμικών σας αρμοδιοτήτων και με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς ως ενδεδειγμένο, να ενισχύσετε το αίτημα του συνόλου των πολιτών του Βόλου για απόδοση πλήρους και πραγματικής Δικαιοσύνης, που δεν μπορεί στις αποφάσεις της να παραβλέπει τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στερώντας τους ακόμη και το ύψιστο φυσικό αγαθό, το νερό, προς χάριν των ληστρικών απαιτήσεων ενός εργολάβου».

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: “Κύριε υπουργέ,

δεχθείτε σας παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου για την ανάληψη των καθηκόντων σας και μαζί τις ειλικρινείς ευχές μου για ευόδωση του αντικειμενικά δύσκολου, όσο και σημαντικού, έργου που αναλάβατε.

Με την σημερινή μου επιστολή θέτω υπόψη σας ένα ιδιαίτερα κρίσιμο, ζωτικής σημασίας θέμα για την πόλη του Βόλου, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος, και αφορά τον άμεσο και ορατό κίνδυνο χρεοκοπίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΜΒ), με τις εφιαλτικές συνέπειες που αυτή θα επιφέρει για τη Δημόσια Υγεία, εξ αιτίας των παράνομων και ληστρικών απαιτήσεων μιας εργολαβικής εταιρίας, που εκμεταλλευόμενη τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις προηγούμενων δημοτικών Αρχών πέτυχε να της αναγνωριστούν οφειλές ακόμα και για έργο που ουδέποτε έκανε και να εκδώσει υπέρ της μια τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η Δημοτική μας Αρχή με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία, που μάλιστα προκύπτουν από εμπεριστατωμένη πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, του ΤΕΕ, προσέφυγε στο Εφετείο Λάρισας για να αποδείξει το άδικο και παράνομο των διεκδικήσεων και στο μεταξύ προσπαθούμε με νομικές ενέργειες να αποτρέψουμε τις παράνομες κατασχέσεις των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ, που προορίζονται για τη μισθοδοσία του προσωπικού, την εκτέλεση δημόσιων έργων έργων, αλλά και την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, που αποτελεί ασπίδα προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του Παγασητικού. .

Παρά ταύτα, και σε πείσμα κάθε λογικής,μια σειρά δικαστικών αποφάσεων, χαρακτηριζόμενες από τυπολατρεία και έλλειψη κάθε ευαισθησίας, απέναντι στο δημόσιο συμφέρον, και σε κάθε περίπτωση αμφιλεγόμενες και ευθέως αμφισβητούμενες, επιτρέπουν στην εργολαβική αυτή εταιρία να προχωρεί σε κατασχέσεις των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ από τράπεζες και χείρας τρίτων, χρήματα που με βάση την κείμενη Νομοθεσία προστατεύονται, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στα πρόθυρα, για προφανείς αντικειμενικούς λόγους, διακοπής παροχής υπηρεσιών, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, στους πολίτες, με κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, το Περιβάλλον και τη συνολική λειτουργία της πόλης.

Αίσθηση δε προκαλεί και το γεγονός ότι με τις συγκεκριμένες αποφάσεις επιτρέπεται στην εταιρία αυτή να καταβάλλει μόνο το αναλογούν χαρτόσημο και όχι και τον αναλογούντα ΦΠΑ, με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων εσόδων για το Δημόσιο.

Γι’ αυτούς τους λόγους απευθύνω έκκληση, όπως στο πλαίσιο των θεσμικών σας αρμοδιοτήτων και με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς ως ενδεδειγμένο, να ενισχύσετε το αίτημα του συνόλου των πολιτών του Βόλου για απόδοση πλήρους και πραγματικής Δικαιοσύνης, που δεν μπορεί στις αποφάσεις της να παραβλέπει τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στερώντας τους ακόμη και το ύψιστο φυσικό αγαθό, το νερό, προς χάριν των ληστρικών απαιτήσεων ενός εργολάβου.

Εάν μάλιστα οι πληροφορίες που υπάρχουν και μένουν να εξακριβωθούν περί πτώχευσης της συγκεκριμένης εταιρίας, ένταξης της σε καθεστώς εκκαθάρισης, αποδειχθούν ακριβείς, τότε το θέμα, που ούτως ή άλλως είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των πολιτών του Βόλου, αναμφίβολα αποκτά περαιτέρω διαστάσεις.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση