Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι σήμερα στον Άγιο Νικόλαο
Παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι σήμερα στον Άγιο Νικόλαο

Παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι σήμερα στον Άγιο Νικόλαο

Πργμτοποιείται σήμερα Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα , από τον   το… στρώσιμο του παραδοσιακού -την τελευταία τετραετία- γιορτινού τραπεζιού για όλους τους δημότες,  όπως κάθε χρόνο μπροστά από τον περίβολο του Αγίου Νικολάου.

Έχουν εξασφαλιστεί περί τις 3.500 μερίδες φαγητού που οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσφέρουν στους δημότες, ανταλλάσσοντας παράλληλα ευχές για “καλά Χριστούγεννα”.

Ο γιορτινός μπουφές θα είναι πλούσιος και θα περιλαμβάνει πλήρες μενού: σαλάτες, πίτσες, κρέπες, σουβλάκια, μπιφτέκια, πανσέτες, λουκάνικα και συνοδευτικά, όπως ρύζι και πατάτες, αλλά και , άφθονο και τσίπουρο.

Μαζί με τον «συμπράττουν» για το στρώσιμο του τραπεζιού 50 επιχειρήσεις της πόλης. Το… σερβίρισμα θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα.

Το γιορτινό τραπέζι θα πλαισιωθεί μουσικά. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και στη σκηνή που έχει στηθεί, τον «λόγο» θα έχει το μουσικό συγκρότημα «Διπλοπενιές», που θα παίζει λαϊκά τραγούδια, ενώ θα υπάρχουν και χορευτικά.

Βραδιά των φαναριών

εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, η βραδιά των φαναριών στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το και τη φωτισμένη «Αργώ».

Η βραδιά των φαναριών θα διοργανωθεί για μία ακόμη χρονιά, με στόχο τη στήριξη ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής.

 

Ήδη έχει γίνει προμήθεια 5.000 φαναριών, τα οποία θα διατεθούν στους πολίτες. Κάθε πολίτης θα προσφέρει ένα χρηματικό για να αγοράσει το φαναράκι, το οποίο θα ανάβει και θα απελευθερώνει στον ουρανό μαζί με την ευχή του.

Το που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί στα : Ορφανοτροφείο Βόλου, ΕΛΕΠΑΠ, «Πίστη», «Φλόγα», Κουζίνα Αλληλεγγύης και Κιβωτός του Κόσμου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση