Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Παραχώρηση χώρων από τον ΟΑΕΔ στην ΕΟΔ Μαγνησίας
Παραχώρηση χώρων από τον ΟΑΕΔ στην ΕΟΔ Μαγνησίας

Παραχώρηση χώρων από τον ΟΑΕΔ στην ΕΟΔ Μαγνησίας

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΟΑΕΔ στο αίτημα της Μαγνησίας, για παραχώρηση χώρων.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια”, ο ΟΑΕΔ, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης υπό μορφή χρησιδανείου, στην ΕΟΔ Μαγνησίας, για χρονικό διάστημα 10 ετών, τεσσάρων χώρων συνολικής επιφανείας 142,71 τ.μ. και μιας αίθουσας συγκέντρωσης επιφανείας 127,17 τ.μ. του οικισμού εργατικών κατοικιών «ΒΟΛΟΣ VI», στην περιοχή Νεαπόλεως, στην οδό Σπετσών, για τη στέγασή της και τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών.

Στους χώρους που παραχωρούνται, θα στεγαστεί η ΕΟΔ Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το τμήμα κοινωνικής μέριμνας και ανθρωπιστικής αποστολής καθώς και το καινούργιο κι υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων που αναμένεται να λειτουργήσει το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι χώροι παραχωρούνται με τις εξής προϋποθέσεις :

 Η παραχώρηση τελεί υπό τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 22 του Νόμου 4315/24.12.2014 (ΦΕΚ 269 Α) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 του Ν.4554/2018 και των άρθρων 810-821 του Αστικού Κώδικα.

 Η παραχώρηση να γίνει χωρίς αντάλλαγμα (δωρεάν), κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα (η οποία θα παραμείνει στον ΟΑΕΔ) και θα ισχύει για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών, από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου.

 Το Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.)–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» να ευθύνεται για κάθε τροποποίηση, βλάβη καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή των ακινήτων, είτε προέρχεται από χρήση είτε όχι, όπως επίσης και για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας των καταστημάτων και αίθουσας συγκέντρωσης και οποιασδήποτε άδειας τυχόν απαιτηθεί για τη ασφαλή λειτουργία τους απαγορευμένης κάθε περαιτέρω τροποποίησης η παραχώρησής τους σε τρίτους, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη.

 Το Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.)–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» να μεριμνήσει με δικές του δαπάνες για την αποκατάσταση των φθορών στα καταστήματα και την αίθουσα συγκέντρωσης.

 Το Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.) –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» για όλο το χρονικό διάστημα, επιβαρύνεται με τις λειτουργικές δαπάνες των χρησιδανειζόμενων ακινήτων ήτοι Δ.Ε.Η., Ύδρευση, Θέρμανση κ.λπ., καθώς και με τις δαπάνες συντήρησης, καθαρισμού, καλλωπισμού, αποκατάστασης ζημιών και φθορών αυτών.

 Το Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.) –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» να έχει εγκαταστήσει στα ακίνητα που παραχωρούνται κατά χρήση, την στέγαση των υπηρεσιών του και του Πρότυπου Κέντρου (Εκπαίδευσης) Πρώτων Βοηθειών εντός διαστήματος ενός (1) έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

"Αλιεύοντας" την είδηση