Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Πανθεσσαλική ημερίδα στο Bόλο
Πανθεσσαλική ημερίδα στο Bόλο

Πανθεσσαλική ημερίδα στο Bόλο

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, η Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας, Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας, o Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων, οι Φίλοι Μουσείου Πόλης (Καρδίτσα) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Θεσσαλία: ένας αιώνας από το πολυσήμαντο έτος 1917», που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν στο Θεσσαλικό κοινό τα αποτελέσματα ιστορικών – και όχι μονό – ερευνών που αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου και την προσφορά του στο πολιτισμό.

Τέτοιου είδους ευρεία συνεργασία Θεσσαλικών επιστημονικών σωματείων γίνεται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά πνευματικοί φορείς από τις τέσσερις Θεσσαλικές πρωτεύουσες έχουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν και να παρουσιάσουν ημερίδες σχετικά με τα γεγονότα του έτους εκείνου.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από το έτος 1917. Ένα έτος που πολύ σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη Θεσσαλία, γεγονότα που είχαν να κάνουν με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και με τον Εθνικό διχασμό. Είναι μια πολύ σημαντική ημερίδα, όπου ειδικοί επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που έχουν να κάνουν με εκείνη την εποχή, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων να στηρίζει αυτή την εκδήλωση – ημερίδα και καλούμε τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα αναπτυχθούν».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση