Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Πανέτοιμο το Κίνημα Αλλαγής να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη
Πανέτοιμο το Κίνημα Αλλαγής να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη

Πανέτοιμο το Κίνημα Αλλαγής να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη

Σε προσυνεδρική στο ξενοδοχείο  Volos Palace μίλησν σήμερα το απόγευμα οι Μανώλης Όθωνας, Γιώργος Πεταλωτής και Θωμάς Ψύρρας, σε του  Κινήματος Αλλαγής.
Όπως τονίστηκε, το είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη που θα οδηγούσε σε και πρόσθεσαν ότι διαθέτει ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα ενώ το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες θα αποτυπώσει με σαφήνεια και ευκρίνεια το προγραμματικό μήνυμα προς κοινωνία.
Τα τρία στελέχη είπαν ακόμη  ότι μπορεί το να αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες, πολιτικές διαδρομές και εμπειρίες , όμως αυτή η διαφορετικότητα είναι ο πλούτος και η περιουσία τους.
“Αν συνθέσουμε αυτά, κερδισμένο θα είναι το πολιτικό σύστημα” τόνισε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε:   “Προχωράμε στο συνέδριο που θα ενοποιήσει αυτό το φορέα και τα βήματα έχουν αποφασιστεί από το  πολιτικό συμβούλιο. Όλα ειναι δύσκολα, αλλά υπάρχει προοπτική και αισιοδοξία να πετύχει το εγχείρημα”.
Επιπλέον εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να πάει σε , παρά τα εύσημα που έχει λάβει από τους Ευρωπαίους Εταίρους για την πιστή εφαρμογή των μνημονίων.
Αναφορικά με τα εθνικά θέματα τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει μία ενιαία γραμμή με απόφαση του πολιτικού συμβουλίου και δεν αποτελεί πρόβλημα κάποιος να εκφράσει τις απόψεις του σε προσωπικό επίπεδο.
“Αναφορικά με το Μακεδονικό εμείς θεωρούμε ότι οι ακραίες μορφές και συμμετοχή σε συλλαλητήρια με εθνικιστικές και λαϊκιστικές αναφορές δεν βοηθούν την υπόθεση. Είμαστε υπέρ μιας βιώσιμης λύσης, συνολικής και αποτελεσματικής που θα επιλύει με εγγυήσεις τα θέματα αλυτρωτισμού και θα προτείνει ένα αποδεκτό όνομα”, επισήμανε ο κ. Όθωνας.
Επιπλέον ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι πρόβλημα είναι να υπάρχει πολυφωνία σε μια κυβέρνηση για τέτοια σοβαρά θέματα αλλά και σε μια αξιωματική αολίτευση που επιθυμεί να κυβερνήσει. “Σε εμάς ακόμη και  οι πληγές του παρελθόντος επουλώνονται γιατί συζητάμε πολιτικά. Και μέχρι στιγμής βλέπουμε την πραγματικότητα με προσγειωμένο τρόπο. Μπορούμε να αποτελέσουμε προοδευτικό πόλο για πολίτες που είχαν κάνει άλλες επιλογές και τώρα δεν είναι ικανοποιημένοι”, επισήμανε ο κ. Πεταλωτής και χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις που τους δίνουν χαμηλά ποσοστά “αποτυπώσεις στιγμής”.
Ο  κ. Ψύρρας τόνισε ότι μπορεί στο Κίνημα να υπάρχει πολυφωνία αλλά το πρόβλημα είναι να υπάρχει διγλωσσία σε μια κυβέρνηση που έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά εθνικά θέματα. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΛ προσπαθεί με την πολιτική της να ικανοποιήσει και το ακροατήριο των αριστερών και αυτό των εθνικιστών. Αυτό αύριο μπορεί να δημιουργήσει τρομακτικές εμπλοκές”.
Τέλος επισήμαναν ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης υπαγορεύτηκε από την πίεση των γεγονότων των τελευταίων ημερών με την επιλογή σειράς υπουργών να επωφεληθούν διάταξη που πέρασε στο μνημόνιο του Αυγούστου του 2015 για τις επιδοτήσεις ενοικίου βουλευτών.
Όπως τόνισε ο κ. Όθωνας δεν υπάρχει καμία βάσιμη και βιώσιμη προσδοκία ότι θα αλλάξουν πολιτικές μόνο από την αλλαγή ρόλων στο κυβερνητικό σχήμα. “
Ανασχηματισμό μπάλωμα” τον χαρακτήρισε ο κ. Ψύρρας, της ίδια λογικής του ΣΥΡΙΖΑ “που τρέχει καθημερινά να μπαλώσει ό,τι προκύψει”
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση