Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Π.Σκοτινιώτης: Ο Ηλ. Ξηρακιάς και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ στοχοποιήθηκαν από την ΕΡΓΗΛ γιατί έπραξαν το καθήκον τους
Π.Σκοτινιώτης: Ο Ηλ. Ξηρακιάς και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ στοχοποιήθηκαν από την ΕΡΓΗΛ γιατί έπραξαν το καθήκον τους

Π.Σκοτινιώτης: Ο Ηλ. Ξηρακιάς και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ στοχοποιήθηκαν από την ΕΡΓΗΛ γιατί έπραξαν το καθήκον τους

“Ο Ηλ. Ξηρακιάς και τα υπηρεσιακά στελέχη της στοχοποιήθηκαν από την ΕΡΓΗΛ γιατί έπραξαν το καθήκον τους.” αναφέρει ο τέως δήμαρχος Βόλου, .

Χαρακτηριστική είναι η  δήλωσή του:«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο Εισαγγελέας ο οποίος εξέτασε τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από της ΕΡΓΗΛ κατά του πρώην αντιδημάρχου Ηλ. Ξηρακιά και εννέα υπηρεσιακών στελεχών της , κατέθεσε προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρόταση παραπομπής τους για ψευδή βεβαίωση.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι  Δικαιοσύνη μπορεί τελικά να επιβραβεύσει μια προκλητική μεθόδευση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και να τιμωρήσει, όχι τη διάπραξη του σκανδάλου, αλλά την αποκάλυψή του στη διάρκεια της θητείας μας.

Ο πρώην Ηλ. Ξηρακιάς και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ στοχοποιήθηκαν απροκάλυπτα από την ΕΡΓΗΛ, γιατί απέδειξαν ότι η ανάδοχος εταιρία είχε πληρωθεί για πολλαπλάσιο απ’ αυτό που είχε εκτελέσει, όπως επιβεβαίωσε και η του .

Την αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να παρακάμψει η ποινική Δικαιοσύνη, η οποία, άλλωστε, εξετάζει την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή το πραγματικό γεγονός, εν προκειμένω την πραγματική ποσότητα των εργασιών που εκτελέστηκαν κι όχι την τεκμαιρόμενη ποσότητα λόγω της άκαρπης παρέλευσης των όποιων προθεσμιών στο απώτερο παρελθόν.

Εξάλλου, όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και νομικά η είναι στον «αέρα», αφού το συγκεκριμένο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης για το οποίο κατηγορούνται, διαπράττεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα που έχουν και αναδρομική εφαρμογή, μόνον από πρόσωπα που υπάγονται στη στενή έννοια του δημοσίου υπαλλήλου, ενώ οι και οι διοικούντες τη ΔΕΥΑΜΒ δεν υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία.

Ελπίζω πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα επιφυλάξει στην προκλητική μήνυση της ΕΡΓΗΛ την τύχη που της αξίζει και θα βάλει τέλος στη δοκιμασία του πρώην αντιδημάρχου και των υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που διώκονται γιατί απλά έπραξαν το καθήκον τους. Είμαστε στο πλευρό τους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση