Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Π.Π.Μ.: ο κατήφορος του δήμου Βόλου για το περιβάλλον συνεχίζεται
Π.Π.Μ.: ο κατήφορος του δήμου Βόλου για το περιβάλλον συνεχίζεται

Π.Π.Μ.: ο κατήφορος του δήμου Βόλου για το περιβάλλον συνεχίζεται

 

Η πόλη του Βόλου βρίσκεται σε αεριβαλλοντική πολιορκία από τη Δημοτική Αρχή. Το ένα μετά το άλλο, τα γεγονότα, αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Βόλου δε σέβεται τίποτα για το που κληρονόμησε και το διαχειρίζεται ως «νέος Νέρων» που το πυρπολεί.

Τελευταίο κατόρθωμα η απόφαση να μετατρέψει τις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, για σύνδεσή τους με τον περιφερειακό.

Τα πάντα επιχειρείται να θυσιαστούν στο βωμό του αυτοκινήτου, όταν όλη η Ευρώπη, ακόμα και η γειτονική μας , εκτοπίζουν τα και δίνουν χώρο στους πεζούς.

Αντί να καταστραφεί η Καραμπατζάκη θα έπρεπε και η Ζάχου να γίνει οδός . Για να απολαμβάνουν οι πολίτες την και το , σε μια πόλη που ασφυκτιά και έχει έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα οποία θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν είχαμε αποτρέψει στο παρελθόν την επικάλυψη του Κραυσίνδωνα για να γίνει δρόμος.

Όσον αφορά τη σύνδεση της νοτιοδυτικού τμήματος της πόλης με τον περιφερειακό, υπάρχει η λύση που ακολουθούν όλοι σήμερα. Από την οδό Λαρίσης και την αρχή του περιφερειακού.

Είναι οδοί ταχείας κυκλοφορίας και δεν αναφέρονται στον κεντρικό ιστό της πόλης. Ο απαιτούμενος χρόνος δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν που θα προσφέρει ο δακτύλιος Ζάχου-Καραμπατζάκη.

Αν όμως η Δημοτική Αρχή ανοίγει το θέμα της οδού Καραμπατζάκη για να ξεχάσουμε τα «κατορθώματά της» για το της πόλης, το βιολογικό καθαρισμό, την αδράνειά της για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης και την καταστροφή του πρασίνου, κάνει μεγάλο λάθος.

Η πόλη έχει τις άμυνές της απέναντι στο πογκρόμ κατά του τος.

Οι Δημοτικές Αρχές είναι προσωρινές ενώ η πόλη έχει την της και τις άμυνές της.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση